Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü ile TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin ortaklaşa pamuk tohumu üretimi yapacağı bildirildi.
     Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Sadettin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda pamuk fiyatlarındaki artışın, üreticileri yeniden tekrar pamuğa yönelttiğini, ülke ekonomisi ve üretici açısından sevindirici olan bu durum karşısında, ileride tohum ihtiyacının karşılanması açısından TARİŞ ile pamuk tohumu üretimi konusunda protokol imzaladıklarını belirtti.
     Bu sayede enstitü tarafından tescil ettirilen pamuk çeşitlerin tanıtımı ile üretiminin yaygınlaştırılması ve pazar payını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Öztürk, şunları söyledi:
     ''Geçen yıllarda bölgemizin değişik yerlerinde ektirdiğimiz, üreticilerimizin memnun kaldığı 'GSN12' çeşidimizin TARİŞ tarafından nüvecilik sistemiyle tohum üretilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Üretiminin yaygınlaştırılmasını istediğimiz 'GSN12' çeşidi 2007 yılında tescil ettirilmiş, bu zamana kadar bölgemizde ekimi yapılmıştır. Bu pamuk türü makineli hasada uygun, çok verimli ve orta erkenci bir çeşittir. Ayrıca solgunluk hastalığına dayanıklı olup, Türkiye pamuk üretim bölgelerinin tavsiye edilmektedir. Lifleri oldukça parlak, yabancı madde miktarı düşük olup, makineli hasat kayıpları oldukça düşüktür. Bölgemiz pamuk üreticilerimizin bu pamuk çeşidimizi ekmelerini tavsiye ediyoruz.''