Posacı AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Ticaret Borsası'nda bir süre önce pamukla ilgili düzenlenen toplantıya katıldığını, bu toplantıda dünyadaki pamuk fiyatlarının Türkiye'ye göre yaklaşık 1 lira yukarıda olduğunun ifade edildiğini söyledi. 
     Tekstil sektörü ile üreticiyi bir bütün olarak düşünmek gerektiğini belirten Posacı, ''Hasadın yaklaştığı bu günlerde fırsatçılık yapıp üreticinin elinden ham maddeyi almak durumunda olmamalıyız. Zaten ürettiğimiz pamuk kendimize yetmiyor. Yani ithal mala yüklü miktarda döviz ödeniyor. Burada tekstilci gerektiğinde özveride bulunmalı. Üretenleri muhakkak surette tarladan koparmamak gerekir'' dedi. 
     Posacı, pamuk çiftçisinin son 10 yılda bilhassa Söke bölgesinde zarar etmesine rağmen üretimine devam ettiğini kaydederek, şöyle devam etti: 
     ''Toprak yapısı itibarıyla ve tuzluluk sebebiyle çiftçinin başka ürün ekimi için şansı olmadı. Mecburen ekim yapıldı. Geçen yıl pamuk fiyatları bir miktar yükseldi. Bu yıl da pamuk fiyatı makul bir şekilde seyrederse, pamuk yetiştiren çiftçimizin yüzü gülerse, pamuğa rağbetin artacağına inanıyoruz. Böylece ithal yoluna gidilmeyeceğini düşünüyoruz. Her ne olursa olsun üreten insanlarımızı desteklemek zorundayız.''