Nazilli pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Sadettin Öztürk, pamuk ekim sezonu öncesi çiftçileri uyardı. Pamuk ekiminde acele edilmemesi gerektiğini ve hava tahmin raporları dikkate alınarak ekimin yapılması gerektiğini kaydeden Öztürk “Bölgemizde havaların yağışlı gitmesi, hava ve toprak sıcaklığının istenen dereceye ulaşmaması nedeniyle, pamuk ekimine henüz başlanılamadı” dedi. 
Ekim tarihinin önceki yıllardaki ekim tarihlerine göre değil, o güne kadar ki sıcaklık değerleri ve sonraki 5 günlük hava tahmini göz önüne alınarak planlanması gerektiğini ifade eden Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Sadettin Öztürk “Pamuk veriminde, toprağa atılan tohumların çıkış oranı çok önemlidir. Çıkışta istenilen yoğunluğun oluşturulmasında, atılan tohum miktarı, tohumun kalitesi, toprak sıcaklığı, ekim derinliği gibi birçok etken önemlidir. Ayrıca ekim sonrasında tarla yüzeyinde kaymak tabakasının oluşmasına kesinlikle izin verilmemelidir. Birim alana az atılan tohum sonucunda eksik bitki sayısı sebebiyle yaşanacak verim düşüklüğü yanında, gereğinden fazla atılacak tohumluk nedeniyle verim düşüklüğü ve ekonomik kayıplar yaşanabileceği unutulmamalıdır” dedi. 
Pamuk tohumunun çimlenmesi için optimun tohum yatağı sıcaklığı 18 C° ve üzerinde olması gerektiğini ifade eden Öztürk açıklamasının devamında “Düşük sıcaklık koşullarında hipokotilin kalınlaşması gibi anormal yapılı fideler oluşmakta, böyle fidelerde kök sistemi iyi gelişemediği için bitki yeterince beslenememekte ve fide kök çürüklüğüne neden olan mantarların da etkisiyle bu tip fideler kısa sürede ölmektedir. Unutulmamalıdır ki ekim sonrasında birim alandan elde edilecek yeterli sayıda ki sağlıklı bitkiler, pamuk tarımından beklenen yarar için atılan ilk adımdır. Pamuk fiyatlarının yüz güldürdüğü şu günlerde, ekim sezonunda yapılacak hatalı bir işlem, emeğimizi karşılıksız bırakacaktır. Bölgemiz açısından, geçen yıllar ortalamalarına göre ekim sezonu henüz gecikmiş değildir. Onun için acele edilmemeli, hava tahminleri titizlikle takip edilerek ekim yapılmalıdır” ifadelerine yer verildi.