Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllara göre 2011 yılında pamuk ekim süresinin daha uzun sürdüğünü belirterek, bunun en büyük nedeninin iklim şartlarından kaynaklandığını söyledi. 
     ''Geçmiş yıllarda pamuk üreticisi pamuk ekimine 25 Nisan'da başlayıp 15 Mayıs'ta bitirirdi'' diyen Kocabaş, şunları ifade etti: 
     ''Geçmiş yıllarda pamuk ekim süresi 20 gün gibi kısa bir sürede tamamlanırdı. Ancak bu yıl ekim süresinin uzadığını görüyoruz. Mayıs ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde Söke Ovası'nın ancak yüzde 80'lik bölümünde ekim tamamlanabildi. Bunda en büyük neden hava şartlarından kaynaklanıyor. Gündüz mevsim normallerine yakın olan hava sıcaklıkları gece çok düşüyor. Bundan dolayı tohumda çimleme sorunu yaşanıyor, tohum eriyor. Bu da beraberinde ekilen tarlanın bozulup tekrar ekilmesi anlamına geliyor. Bu şekilde tarlasını bozup tekrar eken çok sayıda üretici var.'' 
     Kocabaş, bozup yeniden ekmenin maliyeti daha çok arttırdığını belirterek, ''Özellikle bizim gibi bir ülkelerde üretici zor şartlarda üretim yapıyor. Girdiler çok yüksek olunca doğal olarak maliyetler yükseliyor. Türk çiftçisi dünyada en yüksek girdilerle üretim yapıyor. Pamukta en fazla girdi mazot. Dünyada en pahalı mazotu Türk çiftçisi kullanıyor. Zaten yüksek bir maliyetle üretim yaparken, ekilen tarlayı bozup tekrar ekmek hem maliyeti artırıyor, hem de zamandan kaybediyoruz'' dedi. 
     Geçen sene pamuk fiyatının yükselmesiyle birlikte tarla kiralarının da arttığını kaydeden Kocabaş, üreticiyi zor bir sezonun beklediğini, üreticinin rahatlayabilmesi ve sürdürülebilir bir tarım için maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini bildirdi. 
     Kocabaş, tarıma verilen desteğin çok düşük olduğunu savunarak, ''Devlet tarıma verdiği desteğin çok daha fazlasını vergilerle geri alıyor. Mazotta verginin de vergisini ödüyoruz. Biz üretim yapmak için mazot alıyoruz. Aldığımız mazotun KDV'sini, ÖTV'sini ve ÖTV'nin de KDV'sini ödüyoruz. Bu şartlarda tarım sürdürülemez. Görüldüğü gibi pamuk fiyatları biraz kımıldadı, hükümet hemen primle ilgili kararsızlığa düştü'' dedi.