Sevilla"dan kiralanan ve yönetimin bonservisini almaya çalıştığı Sanctis, Galatasaray Dergisi"nin Şubat sayısına çarpıcı açıklamalar yaptı. Udinese"de çok iyi teklifler aldığını belirten İtalyan kaleci, “Kulübüm gitmeme izin vermedi. O günler de buna sessiz kaldığım için çok pişmanım ama en sonunda dayanamadım ve alıp başımı gittim. En uygun teklif Sevilla"dan geldi” dedi.

"Galatasaray"da mutluyum"
Sevilla"da Palop"la asla mücadeleye giremediğini kaydeden Sanctis, “Sakattı, kalede ben vardım. Ama iyileşir iyileşmez o oynamaya başladı. Orada Palop var ve şehrin ortasında adamın iki heykeli dikili. Ben belki daha iyi oynuyordum ama o geldi ve oynamaya başladı. Palop varken Sevilla"ya dönmem” ifadesini kullandı. Galatasaray"da çok mutlu olduğunu vurgulayan tecrübeli eldiven, “Kalmak istiyorum ama Udinese ve Sevilla arasındaki problem çözülmeli” diye konuştu.



"Taffarel gibi olabilirim!"
Sanctis ayrıca, “Fenerbahçe Stadı"nda UEFA Finali oynama düşüncesi çok güzel. Ama bu işler hiç kolay değil. Kim bilir, belki UEFA"yı ve ligi kazanırız, ben de Taffarel gibi adımı Galatasaray tarihine yazdırırım.”