Kuşadası Belediyesi Park Bahçe Amirliğine bağlı ekipler, Ege Bölgesi"nde de hızla yayılma eğilimi gösteren kırmızı palmiye böceğinin etkilerini yok etmek ve palmiyeleri kurtarmak için harekete geçti.
Kırmızı palmiye böceğinin palmiye ağaçlarının yaşamsal faaliyetlerini sona erdirdiğini ve çok kısa sürede yayıldığını ifade eden yetkililer, kırmızı palmiye böceğinin ağacın kabuklarından gövdesine doğru bir tünel açan ve ağacın yaşamsal faaliyetlerini sona erdirip kurumasına yol açan bir zararlı olduğunu belirttiler. Boyutu küçük olduğundan tespit edilmesi oldukça zor olan böceğin, gövdede açtığı tünelin 1 metreyi geçtiğini ve ağacın köklerine kadar uzanıp, palmiye ağaçlarının ölümlerine neden olduğunu ifade ettiler.
Öncelikle bu zararlının etkilerini tespit etmek ve yayılmasını önlemek için sahil bandında bulunan bir çok palmiye ağacına feromon tuzağı kuran Kuşadası Belediyesi Park Bahçe Amirliği, kırmızı palmiye böceği tespit edilen ağaçlara ise ilaçlama yapıyor. Belediye ekipleri, başta Atatürk Sahil Bulvarı olmak üzere caddelerde bulunan palmiyelerin sulaması, bakımı, budanması, palmiye böceğinin tespiti, ilaçlanması ve imhası için her türlü mücadeleyi veriyor.