Balık sezonu dört ay aranın ardından yarın başlayacak. Geçen yıl palamutta umduğunu bulamayan balıkçılar, yeni sezondan umutlu. Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sedat Gönener, balığın bol olması için denizde her şeyin iyi olduğunu belirterek, “Yem balığı bol miktarda var. Su sıcaklığı palamut için ideal. Balığın bol olması için her şey mevcut. Eğer bir aksilik olmazsa ilk gün bol miktarda balık avlanabilir” dedi. 
Palamutun ağustos ayı ortasında başlayıp aralık ayına kadar Karadeniz’de görüldüğünü belirten Yrd. Doç. Dr. Gönener, “Dört aylık süreçte palamut avlanabilecek. Balıkçılar arasında şöyle bir düşünce vardır. Palamut bol olduğunda hamsi az olur. Palamut az olduğunda da hamsi çok olur. Bunun bilimsel bir dayanağı yok ama bu bir balıkçı tecrübesidir” diye konuştu. 
Geçen sezon bir günde ortalama 100 teknenin 1 ton palamut avladığı Sinop’ta bu rakamın çok az olduğunu ifade eden balıkçılar, bu sezon daha fazla palamut beklediklerini dile getirdi. Sinop-Kastamonu Balıkçılar Birliği Başkanı Ali Bayrak, “Bol balık avlayacağız. Şu anki görüntü onu gösteriyor” diye konuştu. 
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde de balıkçılar ağlarını son defa kontrolden geçirerek, onarımlarını yaptı. Balıkçı Birol Altan palamut ve lüferin bol olacağını tahmin ettiklerini belirtirken “Bu yıl palamut yüzünü erken göstererek oltalara takıldı” dedi. (Radikal)