Zeytinburnu'nda terör örgütü yandaşı bir grup, korsan gösteri düzenleyince yüzlerce kişi sokağa çıktı. Polis iki grubu karşı karşıya getirmemek için aralarına set ördü.

Zeytinburnu'nda BDP ilçe örgütünün önünde toplanan terör örgütü yandaşı oldukları iddia edilen grup korsan gösteri yapınca mahalleli sokağa döküldü. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, BDP ilçe örgütü önünde toplanan mahalleli ise binayı taşladı.

* Polis, ilçe binasına ulaşmak için barikatı aşmak isteyen kalabalığa biber gazı ve tazyikli su sıkılarak müdahale edildi.

Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde saat 00.00 sıralarında toplanan ve terör örgütü yandaşı oldukları iddia edilen bir grup, PKK lehine sloganlar attı. Ardından grup, çöp konteynerlarını yol ortasına getirerek ateşe verdi. Grup, mahalledeki bazı apartmanların da camlarını kırarak ara sokaklarda eylemlerini sürdürdü. Olayın ardından çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan grubu gaz bombası atarak dağıttı. Mahalleli ise, terör örgütü yandaşlarına tepki göstermek için sokağa döküldü. Ellerinde taş ve sopalar bulunan yaklaşık 300 kişi, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Polisle birlikte ara sokaklara kaçan terör örgütü yandaşlarını kovalayan mahalle sakinleri, BDP Zeytinburnu ilçe binasına gelerek çıkan olayları protesto etti. Bazı mahalleliler ise, terör örgütü PKK aleyhine slogan atan mahalle sakinlerine, evlerinin cam ve balkonlarından destek verdi.

BDP BİNASINI TAŞLADILAR

Polis, iki grup arasında gerginlik çıkma ihtimaline karşı mahalle sakinlerini dağıttı. Ancak mahalleliler bir süre sonra ara sokaklarda birleşerek tekrar BDP ilçe binası önünde toplandı. Çevik kuvvet ekipleri de, BDP ilçe binası önünde önlem aldı. Kalabalık grup partinin camlarını taşladı. Bunun üzerine polis gaz bombası ve tazyikli su ile gruba müdahale etti. Ardından kalabalık grup, polisi de tepki göstererek, ellerindeki taş ve sopaları fırlattı. Çevik kuvvet, kısa sürede grubu dağıttı. Gaz maskesi ve tazyikli sudan etkilenen grup, dağılarak evlerine döndü.

ÜÇ GÜN ÖNCE DE OLAYLAR ÇIKMIŞTI

Zeytinburnu'ndu 3 gün önce de benzer olaylar yaşanmıştı. Geçtiğimiz salı akşamı saat 22.30 sıralarında korsan gösteri yapmak isteyen ve terör örgütü PKK lehine slogan attıkları iddia edilen yüzleri maskeli 15- 20 kişilik grup, Zeytinburnu 58 Bulvar ve Veliefendi Mahallesi'nde bulunan bazı işyeri, banka ve araçlara zarar vermiş, işyeri ve araçlarının zarar gördüğünü gören mahalleli ise, evlerinden aşağıya inerek gruba tepki göstermişti. Mahalleli ile grup karşı karşıya gelince gerginlik yaşanmış, mahalleli ara sokaklarda grubu kovalamaya başlamıştı. Yaşanan kovalamacada 18 yaşından küçük olduğu öğrenilen bir çocuk, kalabalığın arasında kalmış ve Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne sığınmıştı. Derneğin önünde bekleyen yaklaşık 100 mahalleli, çocuğun kendilerine verilmesini istemiş, slogan atıp tekbir getirmişti. Sokağın iki girişine barikat kuran polisler, yoğun güvenlik önlemleri altında çocuğu binadan çıkarıp polis merkezine götürmüş, bunun üzerine mahalle halkı da dağılarak evlerine gitmişti.