Erzurum Adliyesi’nde görevli hakim Hülya Akar’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan ’Pala Yasin’ lakaplı 23 yaşındaki Yasin Aytekin, 37 gün sonra özgürlüğüne kavuştu.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı özelleştirilen temizlik şirketinde işçi olarak çalışan Yasin Aytekin, babasına ait kamyonun aküsünü çalan 4 kişiyi bulup cezasını kendi vermek istedi. İddiaya göre, hırsızlık yapanları yumrukları ile hastanelik eden amatör boksör Yasin Aytekin, dayak yiyenlerin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

'Kasten yaralama' suçundan hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen Yasin Aytekin, 8 Haziran günü Erzurum 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Duruşma sonunda hakim Hülya Akar, Yasin Aytekin’le ilgili mahkemenin verdiği hükmün 5 yıl ertelendiğini açıkladı.

KARARI YANLIŞ ANLADI, HAKARET EDİNCE TUTUKLANDI

Yasin Aytekin ise iddiaya göre, erteleme kararını yanlış anladı ve 5 yıl hapis yatacağını sanarak, "Sizin de mahkemenizin de. Ben bir daha gelmem" diyerek verilen duruşma tarihi kağıdını mübaşirin yüzüne fırlattı. Hakim Hülya Akar’a da yöresel şiveyle, "Hele sufatına (yüzüne) bak şunun" diye hakaret eden Yasin Aytekin, hakimin şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın tutuklama talebiyle nöbetçi 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

'Kasten yaralamak' suçundan tutuksuz yargılanan Yasin Aytekin, 'adliyede görevli memura hakaret' suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

En az 1 yıl hapis cezası istemi ile tutuklanan Yasin Aytekin, 13 Temmuz günü hakim karşısına çıktı.

'PİŞMANIM' DEDİ, ÖZÜR DİLEDİ

Erzurum 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Yasin Aytekin, "Pişmanım" diyerek hakim Hülya Akar’dan özür diledi. Mahkeme, duruşmayı 28 Temmuz’a erteledi. Ancak, 15 Temmuz günü Yasin Aytekin’in avukatı Ayhan Yürekseven verdiği dilekçeyle tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, delillerin toplanmış olduğunu dikkate alarak Yasin Aytekin’in tahliyesini uygun buldu. Pişmanlığı işe yarayan 'Pala Yasin', 37 gün sonra özgürlüğüne kavuşmuş oldu.