"Orada bulunmamız takip şartlarına uymaz, biz hiç yanmadık, deşifre olmadık" açıklamasını yapan Emniyet, izleme yaptığı öne sürülen aracın giriş-çıkış kayıtlarının da "silindiği" gerekçesiyle bulunmadığını bildirdi

Milliyet'in haberine göre Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt"ün izlendiği iddiasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"nın başlattığı soruşturma kapsamında görüş gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Paksüt"ün takip edilmediğini, yaşanan olayın takip şartlarına uymadığını bildirdi.

Savcı Vahdet Polatkan"ın başlattığı soruşturma kapsamında ilk kez yazılı resmi görüş açıklayan EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı"nın (KOM) savcılığa gönderdiği üç sayfalık yazıda, genel bir değerlendirme de yapıldı. Daire Başkanı Ahmet Pek imzasıyla gönderilen yazıda, birimin neyi ve kimleri takip edeceğinin belli olduğu vurgulandı.
Yürütülen takip uygulamalarında, izlenen kişiden park yeri istenemeyeceğine ve söz konusu kişinin bulunduğu yerin karşısına araç park edilmeyeceğine dikkat çeken KOM, şunları kaydetti:

“Orada bulunmamız hangi takip şartlarına uyar? KOM, operasyonlarında aylarca takip yapan ve yanmayan (takip işlemlerinin zanlılarca deşifre olmaması hali) bir birim. Operasyonlarda takip hatasına düşmeyen bir birim kalkıp da böyle bir durumda takip hatasına düşmez.”

Yazıda, “gayet açık şekilde yapılan bir işin” başka şekilde yorumlandığı kaydedildi.

Görüşemedik, vazgeçtik

Olayın yaşandığı yere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"nın yürüttüğü bir operasyon kapsamında, bilgi verecek bir kişiyle görüşme amacıyla gidildiği belirtilen yazıda, Paksüt"ün aracı görme talebinin olmadığı, eşinin talepte bulunduğu bildirildi.

Paksüt"ün, yanına gittiği KOM görevlilerinin “Görüşmemiz var” açıklamasına karşın, “Sizin bir şeyden haberiniz yok” yanıtını verdiği de kaydedildi. Yazıda, “Şahısla yapılan görüşmede yanlış anlaşılma olduğu görülmüştür” denildi.
KOM, savcının “Niye emniyet müdürü beklenmedi” yönündeki sorusunu yanıtlarken, Paksüt çiftinin Tenis Kulübü"ne geçmesinden sonra Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz"ın çağrıldığının bilinmediği ve takibin hedefindeki kişiyle görüşme yapılmadığı gerekçesiyle görevlilerin daireye döndüklerini kaydetti.

Savcının, olay yerinde olan KOM"da görevli bir başkomiser ile iki memurun yanı sıra bölgede genel güvenlik önlemlerini alan Asayiş Şubesi"nin resmi polislerinin de ifadesine başvuracağı öğrenildi.

Aracın giriş-çıkışı silinmiş!

KOM Dairesi"nin garajında bulunan dijital kayıt sisteminin, periyodik dönemler halinde kayıtları otomatik olarak silindiği için, söz konusu aracın garaja giriş-çıkışıyla ilgili bir kayıt olmaması nedeniyle yazı ekinde herhangi bir görüntü kaydı gönderilmediği belirtildi.


habertürk