Yaşı 107 Pakize Nine'nin.O şimdiye kadar hiç evlenmedi.Kurtuluş Savaşı'nda yaralanan bir gazi o.Şimdi birçok hastalıkla mücadele ediyor.Kemik erimesi de var, kalp, tansiyon da.Ancak yalnızlıkla baş etmek kolay değil.Tarsus kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, neyse ki sahip çıkıyor Pakize nineye.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan 107 yaşındaki kadına Kaymakam Mehmet Gödekmerdan sahip çıktı.

Kaymakam Gödekmerdan, Tarsus'un Eski Ömerli Mahallesi'ndeki bir evde kiracı olan ve 4 çocuk annesi Gülseren Şahin'in (60) bakımını üstlendiği 107 yaşındaki Pakize Akgül'ü ziyaret ederek gıda, kömür ve para yardımında bulundu.

Pakize Akgül'ün yatalak ve kimsesiz olması nedeniyle devletin olanaklarından yararlandırıldığını belirten Gödekmerdan, hasta yatağında sağlık kontrolünden geçirilen, yaşlılığa bağlı olarak kemik erimesi, kalp ve tansiyon rahatsızlıkları bulunan Pakize Akgül'ün ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Fransızlar tarafından bölgenin işgal edildiği 1918 yılında ailesi ile Gülek mevkisinden geçerken düşman kuvvetlerinin ateş açması sonucu kalçasından yaralandığını, kendisine ölen yeğeninin eşinin baktığını ifade eden Akgül, ''Hiç evlenmedim. Babamdan kalan gazilik maaşını alarak ihtiyaçlarımı gidermeye çalışıyordum. Bana sahip çıkan herkese minnettarım'' dedi.

GAZETEPORT