Vali Mustafa Malay, kendisi ve Kuşadası Kaymakamı için konan padişah tahtına benzeyen koltuklara tepki gösterip, talimat vererek kaldırdı.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) Hizmet İçi Eğitim Semineri"nin açılışında "padişah koltuğu krizi" çıktı. Aydın Valisi Mustafa Malay, kendisi ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen için seminer salonunun ortasına konulan padişah tahtı şeklindeki koltukları kaldırttı. “Buraya oturmak hoş olmaz” diyen Malay, seminer masalarına geçti.
Yurdun çeşitli bölgelerinden 180'i veteriner, yaklaşık 200 kişinin katıldığı, Kongo Kırım Kanamalı Ateşi hastalığı hakkındaki “Kenelerle Mücadele” isimli bilgilendirme toplantısı Kuşadası Adakule Otel"de yapıldı. Toplantıya Aydın Valisi Mustafa Malay başta olmak üzere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Sağlık İl Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Tarım Bakanlığı Koruma Kontrol (TBKK) Genel Müdürlüğü Zoonoz Hastalıklardan Koruma Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Uyar, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık İl Müdürlüğü Bulaşıcı ve Salgın Hastalıklar Daire Başkanlığı Veteriner Hekimi Ahmet Safran ve Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen ile Ege Bölgesi"ndeki Tarım İl Müdürlüklerine bağlı Hayvan Sağlığı Şube Müdürleri ve Veteriner Hekimler katıldı.
Seminerin başlamadan salona giren Vali Malay, kendisi ve Kuşadadası Kaymakamı Mustafa Esen için ayrılan padişah tipi koltukları gördü. Yanındaki görevlilere, “Burada oturmak olmaz” diyen Vali Malay, koltukları kaldırttı. Malay, seminer için hazırlanan masaların kenarındaki sandalyelere oturmaya tercih etti. Malay'ın istediği düzenin sağlanmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.