Usta oyuncu Erdal Özyağcılar, Sakallı İsrafil karakteriyle sinema tadındaki dönem dizisi "Mor Menekşeler"’e konuk oyuncu oldu. Sert ve sabırsız emniyet amiri karakteri "Sakallı İsrafil" ile "Mor Menekşeler" dizisine konuk oyuncu olarak katılan Erdal Özyağcılar, dizinin kabadayılarının kabusu olacak.

6 Şubat Pazartesi 19.50’de, TRT 1’de 15. Bölümü yayınlanacak dizide rol alan Erdal Özyağcılar’ın canlandıracağı ilginç karakter "Sakallı İsrafil", dizinin müdavimleri tarafından merakla bekleniyor.
Sert, sabırsız, herkese suçlu gözüyle bakan emniyet amirini oynayan Sakallı İsrafil (Erdal Özyağcılar) Eskitepelilere çektirecek. Kabadayı Akif (Sarp Leventoğlu) ve Fakir Şükrü’nün (Güven Kıraç) kabusu haline gelecek olan Erdal Özyağcılar, Eskişehir’de gerçekleşen çekimlerin set aralarında Güven Kıraç ve Zafer Algöz’le gerçekleştirdikleri sohbetleri hem iş hem keyif olarak değerlendirdi.

Usta oyuncu çekimlerine katıldığı dönem dizisi için" Serdar Akar’ın setinde olmak yine çok güzel… Elveda Rumeli günlerimizi yaad etmiş olduk. Aynı disiplin ve özveri ile güzel bir ekiple 2 bölüm çektik. Oynadığım karaktere Serdar Akar ile parande attırdık iki ön bir ters biraz uçtuk ama kararı izleyici verecek. Heyecanla bekliyorum" dedi.

Yapımcılığını Tarkan Karlıdağ, yönetmenliğini Serdar Akar'ın yürüttüğü, senaryosu Levent Cantek tarafından kaleme alınan, henüz yirmili yaşlarında üç delikanlının hikâyesinin anlatıldığı dizi "Mor Menekşeler", her Pazartesi saat 19.50’de, TRT1 ekranlarında…

• MOR MENEKŞELER HAKKINDA…
Konusu:
1950-1971 yılları arasında Ankara’da geçen Mor Menekşeler, yakın arkadaş olan, henüz yirmili yaşlarının başındaki üç delikanlının hikâyesi. Babalarını aynı iş kazasında kaybeden Hayali Ömer, Kabadayı Akif ve Sarı Fikret kardeş gibi büyümüşlerdir. Bir kenar mahalle olan Eskitepe’de geçen hikâyede, üç genç, başta Yorgancı İshak olmak üzere, mahallelinin maddi ve manevi yardımlarıyla yetişmişlerdir. Kavgacı ve dayanışmacı Eskitepe de, dizinin ana karakterlerinden biridir. Üç gencin delikanlılıktan kabadayılığa uzanan çarpıcı serüvenleri aşk acısı, ihanet, zorbalık ve şiddetle harmanlanır. Ankara’nın namlı kabadayılarından Fakir Şükrü ve yeğeni Dedo ile karşılaşmaları onların kaderlerini değiştirir. Dedo, amcasının kanun dışı işlerinden edindiği serveti ve caydırıcı gücü, ticaret ve siyasetle artırmaya çalışır. Üç Eskitepeli genç, Fakir Şükrü ile Dedo’nun hizmetine girerler. Bu yeni başlangıç, her üçünün de ahlaki ve vicdani çöküntüsünü ve giderek birbirlerine düşmanlık beslemelerini beraberinde getirir. Dizi, erkekler dünyasını temel alırken, aynı zamanda, Cevriye, Gecekuşu Sabiha, Köfte Leman, Samsunlu Hayriye, Terzi Faikanım gibi güçlü ve renkli kadınların hikâyelerini de anlatır. Mor Menekşeler, Demokrat Parti’nin yıldızının parladığı dönemde geçer. O yılların siyasi iklimi, gündelik yaşamın dönüşümü, futbol ve yeraltı âleminden de kesitler sunar. Kısacası, Mor Menekşeler, Ankara’da geçen bir mafya ve yozlaşma hikâyesidir.

Oyuncular;
SARP LEVENDOĞLU(KABADAYI AKİF),
UMUT KURT(HAYALİ ÖMER),
SİNAN TUZCU(DEDO),
NİLAY DENİZ(CEVRİYE),
GÜVEN KIRAÇ(FAKİR ŞÜKRÜ),
ZAFER ALGÖZ(YORGANCI İSHAK),
ÖMÜR ARPACI(SARI FİKRET),
AYÇİN İNCİ(KÖFTE LEMAN),
NİHAN OKUTUCU(GECEKUŞU SABİHA),
FATİH KOYUNOĞLU(VEDAT),
EBRU HELVACIOĞLU(FERİDE),
AŞKIN ŞENOL(FUAT KABADAYI),
ELVİN BEŞİKÇİOĞLU(FAİKA HANIM),
GÖKHAN KIRAÇ(OSEP),