Konut satın alarak Kuşadası'na yerleşen ve kendilerini bir Kuşadalı gibi gören yabancı uyruklular, Kuşadası'nda inşaatı bir süre önce biten ancak henüz faaliyete geçmeyen Özürlüler Köyü yararına gece düzenledi. Geceden elde edilen gelir, inşaatı sürdüren Kuşadası Özürlüler Köyü'ne bağışlandı.
Kuşadası"nda faaliyet gösteren Görele Turizm bünyesinde kurulan ve çoğunluğunu İngiliz ve İrlandalılar'ın oluşturduğu Anglo Turkish Club tarafından gerçekleştirilen geceye İngiltere Konsolosluğundan görevlilerin yanı sıra, Kuşadası Özürlüler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aycan Dönmez ile 100'e yakın Kuşadası'nda yaşayan yabancı katıldı.
Özürlülere yardım toplamak amacıyla gerçekleştirilen eğlence dolu gecede Kuşadası'nda yaşayan Anglo Turkish Club'ün üyesi olan yabancı uyruklular adeta kılıktan kılığa girdi. Çeşitli kostümler giyen, eğlenceler düzenleyen ve bingo organize eden yabancı uyruklular şarkı yarışmaları düzenledi, ünlülerin taklitlerini gerçekleştirdi ve danslar yaptı. Bir yandan da çekilişler ile yardım miktarının artması için çalıştı. Daha sonra geceden elde edilen 3 bin 500 TL, inşaatı bitmek üzere olan Özürlüler Köyü'nün mutfağının yapımında kullanılmak üzere Kuşadası Özürlüler Derneği yetkilisi Aycan Dönmez ile dernek üyesi özürlülere teslim edildi.
Kuşadası Özürlüler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aycan Dönmez Kuşadası'nda yaşayan yabancı uyrukluların gösterdiği duyarlılığın kendisini son derece duygulandırdığını belirterek, yapılan bu bağış ile özürlüler köyünün ısıtma sorunu ile güneş enerjisi ihtiyacının giderileceğini söyledi. Anglo Turkish Club'ü bünyesinde barındıran Görele Turizm'in sahibi Hüseyin Kahveci ise Kuşadası'nda yaşayan yabancıların hiçbir uyum sorunu çekmeden Kuşadası'nın sorunlarına ve ihtiyaçlarına ortak olmaya çalıştığını belirterek, beklenenin üzerinde bir katılım sağlandığını ve elde edilen 3 bin 500 TL geliri faaliyete geçme aşamasında olan Özürlüler Köyü'nün ihtiyaçlarında kullanmak üzere teslim ettiklerini kaydetti. Kahveci, Anglo Turkish Club olarak benzer yardımlarının devam edeceğini söyledi.