Temeline 10 Ekim 2004 tarihinde atılan Kuşadası Özürlüler Derneğine ait Kuşadası Özürlüler Köyü aradan geçen 4 yıla rağmen bir türlü tamlanıp, hizmete açılamıyor. Kuşadası Özürlüler Derneği Başkanı Canan Güler, dernek olarak maddi sıkıntılar yaşadıklarını ancak en önemli sorunlarını yol olduğunu belirterek, belediyenin bu konuda kendilerine verdiği sözü bir an önce tutmasını beklediklerini söyledi.
Kuşadası Özürlüler Derneği Başkanı Canan Güler Kuşadası Belediyesi"nin kendilerine verdiği yol sözünü sürekli geçiştirip ertelediğini ileri sürerek, “Köyümüzün inşaatının temeli 2004 yılında atıldı ancak maddi sıkıntılar ve bizlere verilen sözlerin özellikle Kuşadası Belediyesi"nin bize verdiği yol sözünü yerine getirmemesinden dolayı tamamlayamıyoruz. Şuan için en büyük sorunumuz köyümüzün önündeki 1,5 – 2 km yolun ve köyün bulunduğu mevkideki kanalizasyon işlerinin belediye tarafından söz verilerek yapılmaması belediyeye her başvuruşumuzda bize yolun biteceğini yolu en güzel şekilde yapacaklarını söyleyip bizleri oyalıyorlar” dedi.
Güler, derneği kermeslerden gelen bağışlar ve hayırseverlerin yaptığı yardımlarla ayakta tutmaya çalıştıklarını belirterek, “Gelen yardımlarla ki faaliyet gösteren derneğimizin binasında eğitim alan Davutlar, Güzelçamlı ve birçok belde ile köyden gelen 50 öğrencinin 3 öğün yemek masraflarını, eğitim malzemelerinin yanı sıra binanın elektrik ve su paralarını karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.