AK PARTİ"Lİ ATAY; “AK KADROLAR ÖZÜRLÜLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYOR”

(FOTOĞRAFLI)

MEHMET BARLAS
AYDIN (İHA) - AK Parti Aydın İl Başkanı M. Sadık Atay, “AK kadrolar, özürlü politikalarında dönemimizde kaydedilen başarıdan güç alarak tüm engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olup, çalışmalar yürütmenin gururu içerisindedir” dedi.
Türkiye nüfusunun yüzde 12"sini oluşturan engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmanın AK Parti"nin temel hedefi olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Atay, “Özürlü vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilmeleri bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmeleri için Genel Merkez, İl ve İlçe teşkilatlarımız olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Amacımız özürlü özürsüz bütün vatandaşlarımızı ayırmadan hak ettiği ya da ihtiyaç duyduğu hizmeti iyi bir şekilde alabilmesi. Bu noktada her gün adım adım daha iyiye gidiyoruz, gideceğiz. Tüm dünyada özürlülere yönelik yapılan çalışmaların ana hedefi; özürlülerin toplumsal yaşamda tam ve eşit katılımının sağlanması ve özürlü vatandaşlarımızın güçlendirilerek fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. İçinde yaşadığımız toplumda ise, özürlülerin kendi problemlerinin yanında var olan toplumsal ön yargılar en az özrün kendisi kadar önemlidir ve mücadele edilmesi gereken bir konudur” diye konuştu.
12 Eylül 2010"da halk oylaması ile yapılan Anayasa değişikliğinde dezavantajlı kesimler olan çocuklar, özürlüler ve yaşlılar için önemli kazanımlar elde edildiğini açıklayan Atay, şunları söyledi: “Dezavantajlı kesimler olan; çocuklarımız, özürlülerimiz, yaşlılarımızın her alanda avantajlı olmalarına yönelik madde eklenmiştir. Sosyal yaşamın her alanında olduğu gibi özürlülere yönelik çalışmaların öneminin de bilincinde olan AK kadrolar, özürlü politikalarında dönemimizde kaydedilen başarıdan güç alarak tüm engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olup, çalışmalar yürütmenin gururu içerisindedir. Politika ve söylemlerini yalnız bir güne sığdırmayan, kaydedilen ekonomik başarılardan güç alıp sosyal alandaki gelişmeyi amaçlayan AK Parti, bünyesinde bulundurduğu "Özürlüler Koordinasyon Merkezi" ile çalışmalarını tüm il ve ilçe teşkilatlarıyla koordineli hale getirmiştir. Partimiz Sosyal İşler Başkanlığına bağlı oluşturulan ve Türkiye genelinde AK Parti İl teşkilatlarında var olan Özürlüler Koordinasyon Merkezleri, engelli vatandaşlarımızın refah ve huzurunu sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek adına çalışmalarını yürütmekte, ülkemizde engelli vatandaşlarımız için yeni projeler geliştirip çalışmalarına devam etmektedir”