Özürlüleri istihdam etme yerine yasal cezayı ödemeyi tercih eden bankaların isteğiyle özürlülerin aleyhine olan düzenleme Torba Yasa"dan çıkıyor. star "ın önceki gün manşetten yayınladığı "Özürlü bankacılık" başlıklı haberİ üzerine bankacılar, özürlüleri bankalardan uzak tutacak düzenleme talebinden vazgeçti.

Konuyu gündeme getiren görme engelli AK Parti milletvekili Lokman Ayva"yı telefonla arayan Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, Torba Yasa"da yer alan "çalıştırılması zorunlu olan özürlülerin başka işverene ait işyerlerinde veya kurulacak ortak şirketlerde çalıştırılmasına" dair düzenlemenin iptalini isteyeceklerini belirtti.

İstihdam için çalışacaklar

Ekrem Keskin"in star"ın manşetinden sonra kendisini aradığını anlatan Ayva, görüşmeyi şöyle anlattı: “Ekrem Bey, özürlü çalıştırmadıkları için ödedikleri cezadan rahatsızlıklarını da dile getirdi. Bütçe Komisyonu"nda bulunan temsilcileri vasıtasıyla Torba Kanun 63. maddenin tamamen taslaktan çıkarılmasını isteyeceklerini ifade etti. "Bu maddeyi tamamen kaldıralım, istihdamı da tekrar konuşalım" dedi. Ben de kendilerine özürlülerin bundan çok memnun olacağını, bir insan hakkı ihlalinin önüne geçileceğini söyledim. İşletme, muhasebe bilgisi olan binlerce özürlünün başka işyerlerinde olduğu gibi banka şubesinde de çalışmak istediğini aktardım. Kendileri de bankacılar olarak istihdam konusunda adım atmak istediklerini belirtti.”