Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdad, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, ayrıca ABD'nin bu baskınında Irak El Kaidesi'nin önde gelen bir sorumlusunun öldürüldüğü iddiasını yalanladı. Mikdad, saldırıda ölenlerin tümünün sivil olduğunu ve Şam yönetiminin aranan Iraklı hakkında bilgisi bulunmadığını belirtti.

Amerikalı yetkililer, pazar günü düzenlenen saldırıda ölenler arasında Irak'taki El Kaide'nin önemli isimlerinden, Bedran Türki Hişan El Mezidi olarak da bilinen Ebu Gadiye'nin de bulunduğunu öne sürüyor.

-AÇIKLAMA BEKLENİYOR-

Öte yandan Mikdad, Şam'da akredite Arap ve yabancı büyükelçilere, pazar günü Amerikan helikopterinin Suriye köyündeki bir binayı bombalamasıyla ilgili bilgi verdiği toplantıda da Şam yönetiminin ABD'den açıklama istediğini söyledi.

Toplantıda Mikdad, "Suriye, Amerikan ve Irak hükümetlerinin resmi yetkililerinden açıklamalar beklemektedir" dedi.

Bu saldırının Suriye'nin egemenliğinin kabul edilemez ihlali olarak gördüklerini de ifade eden Mikdad, "haklı gösterilemez bu saldırgan eylemi" kınayan ülkelerin büyükelçilerine teşekkür etti ve uluslararası toplumu "uluslararası ilişkilerde orman kanunlarının yayılmasını yasaklamaya" çağırdı.
ZAMAN