Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle tekstil sektörünün özel ürün üretebilmek için, kalite özellikleri yüksek pamuk elyafı kullandığını belirterek, sektörün bunu bulmakta zorlandığını söyledi. 
     Yurt içi ve yurt dışı pazarlar için üretilen bu kaliteli ve özel ürünlerin, yurt dışından ithal edildiğini aktaran Öztürk, ''Piyasa değeri yüksek olan bu elyaflar, üretim maliyetini arttırmakta ve ülkemiz açısından döviz kaybına sebebiyet vermektedir. Hatta bazı firmalar yurt dışına kurutulmuş süs bitkisi olarak ihraç etmek amacı ile özel pamuk çeşitleri talebinde bulunmaktadır. Enstitü olarak özel sektörün talepleri doğrultusunda, yeni çeşit çalışmaları da dahil olmak üzere, her türlü ortak çalışmaya hazırız. Nitekim bu doğrultuda, bazı firmaların talepleri bulunmakta olup, yapılacak bir protokolle çalışmalara başlanacaktır'' diye konuştu. 
     Öztürk, mevcut pamuklardan farklı özellikte elyafa ihtiyacı olan firmaların, enstitülerine müracaat etmeleri halinde kendilerine yardımcı olabileceklerini sözlerine ekledi.