Didim"de mera arazisi üzerine kaçak olarak kurulduğu gerekçesiyle hakkında yıkım kararı bulunan Geçici 75. Yıl Sanayi Sitesi ile ilgili olarak AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk Geçici 75. Yıl Sanayi Sitesi"nde toplantı düzenledi. Öztürk toplantıda yaptığı açıklamada uıkımın durdurulması gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıklarken “Bu yıkımı durdurma işi tamamen Valilik ve mera komisyonun işi. Bunun için çalışıyoruz. Yıkımı durdurma yazısını birkaç gün içinde alacağız. Herkes rahat olsun” dedi.
Toplantıya Geçici 75. Yıl Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Şahin, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Atilla Milor, AK Parti ilçe yöneticileri ve sanayi sitesi esnafı katıldı. Toplantıda ilk olarak 75. Yıl Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Şahin söz aldı. Şahin konuşmasında şunları söyledi; “Sanayi Sitesi olarak esnaf olarak defalarca belediyeye çıktığımız halde bizi hep şunu söylediler; "Arkadaşlar bizim yapacak bir şeyimiz yok. Başınızın çaresine bakın". Biz başımızın çaresine baktık arkadaşlar; ne yaptık, Didim AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk ile kol kola omuz omuza, birlik ve beraberlik içerisinde Aydın"ı, Ankara"sı, Didim"i Valisi, Kaymakamı sonuna kadar kapıları aşındırdık ve çok ciddi yol kat ettik. Aslında bugünkü toplantının amacı şuydu; Sezar"ın hakkını Sezar"a vermek. O da Abdurrahim Öztürk"tür arkadaşlar. Çünkü bugüne kadar 12 yıldan beri başaramayanlar, beceremeyenler basit kalanlar, zayıf kalanlar ama maalesef Abdurrahim bey sayesinde, 7 ay boyunca hiç durmadan Ankara dedik, Milletvekili dedik, Turizm bakanlığı dedik, hepsine gittik kapısını aşındırdık. Son noktaya geldik. Onun için burada Hem AK Parti İlçe Başkanımız Abdurrahim Öztürk"e hem AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem"e Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"a sonsuz teşekkür ediyorum.”
AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk ise yaklaşık bir yıl önce Didim Belediyesi"nin davayı kaybetmesi ve 1108 parselin mera vasfı ile hazine adına tescil edilmesiyle başlayan süreç halen devam ettiğini söyledi. Öztürk“ Didim Belediyesi"nin "Bizim yapabileceğimiz bir şey yok" diyerek topu bize AK Parti İlçe Teşkilatı"na attığı günden itibaren öncelikle Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdem, site yönetimi hep birlikte çalışmalarımız o günden buyana devam ediyor. Öncelikle sayın valimizden 3091 sayılı kanunun uygulanmamasını, yani yıkım işinin sürecinin durdurulmasını talep ettik. Yaklaşık 400 esnafın mağdur olacağını zor durumda kalacağını anlattık. Sayın Valimizde bizim bu talebimize gerçekten samimi baktı, eğer valimiz samimi bakmasaydı size kaymakamlıktan arkadaşların geldiği günün ertesi gününde yıkılmaya başlanacaktı. Bundan emin olun. Defalarca Turizm Bakanlığı"na gittik. Başta Milletvekilimiz Mehmet Erdem ve Müsteşar yardımcımız ile Turizm Bakanlığı"nda daire başkanlarımız ve teknik ekiple beraber toplantılar yaptık. ”dedi.
Öztürk konuşmasında Sanayi sitesi esnafını zor durumda bırakan bir dilekçenin olduğunu söylerken, gelinen süreçte yıkımı durdurma işini birkaç gün içinde sonuçlanacağını belirterek şunları söyledi; “İl Tarım Müdürlüğü"nden Mahalli İdareler Müdürlüğüne, Mahalli İdareler Müdürlüğünden de Kaymakamlığa gelen yazı herkesin huzurunu kaçırdı. İl Tarım Müdürlüğü"nden gelen yazıda tarih yok ama burada Kaymakamlıktan gelen yazıda 14 Şubat diye bir tarihte vardı. Esnafı ayağa kaldıran, zor durumda bırakan, mağdur eden bu yazı oldu. Onun için biz süreci daha da hızlandırdık. Bunu Sayın Valimize ve Mera Komisyonu"na aktardık. Süreci hızlandırdık. Bir aksilik olmazsa yarın veya öbür gün öncelikle yıkımı durdurma yazısını yani bu sürecin devam ettiğine dair yazının alınmasıyla yıkım işi durmuş olacak. Öncelikle herkes rahat olsun.”dedi.
“GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ.”
Konuşmasının sonunda Belediye yönetimini de uyaran AK Parti İlçe Başkanı Öztürk, “Bu aşamada belediyeden tek isteğimiz var. Devam eden işleri zora sokacak girişimlerden kaçınmalarını istiyoruz. Açıkçası gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Basındaki açıklamalarla bizi zor durumda bırakmasınlar. Bu süreci sonuçlandıralım. Güzel bir şekilde aşalım sizde rahatlayın. Didim rahatlasın herkes rahatlasın. Biz bunu istiyoruz” ifadelerini kullandı.