AYDINPOST ÖZEL-Cem Cemil Öztürk adaylığını parti binasında açıkladı. Yaklaşan 29 Mart yerel seçimleri öncesi Aydın'da CHP'den ikinci aday adaylığını açıklayan isim Cem Cemil Öztürk oldu.
Aday adaylığını Merkez İlçe binasında açıklayan Cem Cemil Öztürk, Genel Başkan Deniz Baykal'ın kara çarşaflılara rozet takmasına da değinerek, "Ben Cem Cemil Öztürk olarak kendi çalışmalarımda kara çarşaflılardan uzak duracağım" şeklinde konuştu. Öztürk'ün adaylığını açıkladığı toplantıda ilk sözü Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz aldı. Aydın'ın kötü yönetildiğini belirten Kalınomuz, "Göreve geldiğimizden beri partimizde ithal aday istemediğimizi söyledik. Bu dönemde partimizde bir İlhami Ortekin
kavgası yaşandı. Bazıları bunu bir kayıkçı kavgası olarak nitelendirdiler. Biz Ocak'ta söylediğimizi Kasım'da da söylüyoruz. Partimiz içerisinde parti barışını korumak açısından benimde aday adaylığım konuşuldu. Bugünden itibaren artık benim aday adaylığım söz konusu değildir" dedi.
Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz'un ardından söz alan Cem Cemil Öztürk konuşmasında tüm aday adayları ile büyük bir bütünlük içerisinde yarışacaklarını belirterek "Partimiz ister delege ve üyelerin isterse seçmenin teamülünü belirlemek için ortaya bir sandık koysun ben buna varım, aday belirleme şeklinin de böyle olmasını diliyorum. Genel Merkezden belirlenecek olan iradeye de saygı duyar partim için bir nefer gibi çalışırım. Aydın Belediyemiz şu anda kötü yönetiliyor. CHP'nin Aydın Belediye Başkan
adayı, seçildikten sonra asla parti değiştirebilir zayıflıkta olmamalıdır. Ben CHP üyesi olarak partimin örgütlü gücünü harekete geçirmeye talibim. Bunu gördüğüm için bu yerel seçimlerde partimden aday adaylığımı açıklamaya karar verdim. Aday adaylığımı açıklamadan önce binlerce parti üyesi, seçmen ve sivil toplum örgütleri ile görüştüm. Ülkem, Aydın ve çocuklarımızın geleceği açısından bugün partimden aday adaylığımı açıklamaktan gurur ve mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının il yönetiminin aday adaylık açıklaması esnasında bulunmaması ve Genel Başkan Deniz Baykal'ın kara çarşaflılara parti rozeti takması sorularını da yanıtlayan Cem Cemil Öztürk "İl Yönetimi ve başkanına bilgi verdim. Bana tarafsızlık adına hiçbir aday adayının açıklamasına katılmadıklarını belirttiler. Genel Başkanımızın kara çarşaflılara rozet takması konusunda da ben çarşafın üniforma olarak kullanılmaması gerektiği kanaatindeyim. Ama ben Cem Cemil Öztürk olarak kara çarşaflılardan
çalışmalarım sırasında uzak duracağım" diye konuştu.
Toplantının ardından Cem Cemil Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz ve partililer hep birlikte sokağa çıkarak gövde gösterisi yapıp fotoğraf çektirdiler.

İŞTE CEM CEMİL ÖZTÜRK'ÜN BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemiz kötü yönetiliyor.

Aydın Belediyemiz kötü yönetiliyor.

Laik, Demokratik Sosyal Hukuk Devletimizin dayandığı temeller yozlaştırılıp, işlevsizleştiriliyor. Temel İnsan Haklarımız, başta yaşama hakkımız olmak üzere tüm özgürlüklerimiz ciddi tehdit altında. Bağımsızlığımız ipotek altında.

Bunu alt edebilecek biricik güç partimiz CHP"dir. Geleceği aydınlatacak temel güç partimiz CHP ve onun örgütlü gücüdür. 1990 yılından itibaren, tam 18 yıldır her yerel seçim dönemi hariç tümü iradem dışında oluşmuş ve gelişmiştir. Ancak seçim öncesi ismimin geniş kamuoyunda ilk isim olarak telaffuz edilmesi, Aydınlıların ve partililerimizin beni Belediye Başkanlığına yakıştırmaları ve beni başkan olarak görmek istemesi ile ilgilidir. Belirtmeliyim ki insanlarımızın, “ Belediyeyi kim daha iyi yönetir, kim daha iyi bir başkanlık yapar” sorularına, sohbetlerinde ilk buldukları yanıtın, Cem Cemil Öztürk olması şahsım adına gurur vericidir. Öte yandan parti tabanımızın ve seçmen kitlemizin yıllardır beklentileri de şu esaslara dayanmıştır.

Aday, parti kimliğini taşıyor ve bu çizgisini hep dik tutmuş olmalıdır.

Aday, ortak akıldan ve şeffaf yönetimden yana olmalı ve bunu geçmiş yaşantısıyla ispatlamış olmalıdır.

Aday, başkan seçildikten sonra asla ve kesinlikle parti değiştirebilir zayıflıkta ve zafiyette olmamalıdır.

Aday, şehircilik temel bilgilerine, ekonomi planlamasına yatkın ve uzman nitelikler taşımalıdır.

Aday, Aydın şehrimizi ülkemizin ve dünyanın ilgisini çeken olumlu gelişmelerin yaşandığı dinamizmi gerçekleştirebilecek uzak görüşlü, planlamacı, yaratıcı ve projeci olmalıdır.

Aday, tüm Aydınlılar tarafından bilinen, yakın ve dostane ilişkileri olan, parti ayrılığı gözetmeksizin herkesten oy alabilecek özelliklere sahip olmalıdır. Ve en önemlisi de partimizin CHP"nin birlik ve bütünlüğünü sağlayabilir olmalıdır.

Ben CHP üyesi Cem Cemil Öztürk, parti birliğini ve dolayısıyla partinin kenetlenmiş örgütlü gücünü harekete geçirebilmeye talibim. Bunu gerçekleştirebileceğimi gördüğüm için bu yerel seçimlerde partimizden Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdim. Bu kapsamda binlerce parti üyesi, seçmen ve sivil toplum örgütleriyle görüştüm. Onaylarını aldım.

Partimizin dününü, bugününü ve geleceğini temsil etmeyen tüm arayışlara ve tüm oluşum ve zihniyetlere “ NO PARSAN / GEÇİT YOK”. Partimiz için Aydınlılar için, ülkemiz ve şehrimiz için, çocuklarımızın geleceği için Aday Adaylığımı açıklamaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

 

Cem Cemil Öztürk

 

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN