Bilindiği gibi, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, 01 Ocak 2012 tarihi itibariyle yeni verilecek olan kredilerin geri ödemelerinde yapılan değişikliğin, Aydınlı esnaf ve sanatkarı olumsuz etkilediğini belirterek bu yanlışın düzeltilmesini istemişti.

Yaşanan sorunun çözüldüğünü ve sezonluk çalışanların da artık kredi alabileceğini kaydeden Başkan Semih Özmeriç, “01 Ocak 2012 tarihinden buyana uygulamada sonlandırılan 6 ay süreli kredi geri ödemeleri tekrardan başladı. Bu konuda yoğun çaba harcadık. Ulaşabildiğimiz herkese özellikle mevsimlik işlerin çok yoğun olduğu Aydın’da 6 ay geri ödeme planlı kredilerin açılmasını istemiştik. Yapılan değerlendirmeler sonucu yetkililer Temmuz ayı başı itibariyle uygulamanın 6 aylık geri ödeme planlı kredileri açtı” dedi.

“PLASMAN SIKINTISI YOK”

Geçmişte yaşanılan plasman sıkıntısının 2012 yılında olmayacağı müjdesini de veren Başkan Özmeriç, “Esnafımızın yararına olan her konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Aydın esnaf ve sanatkarı için önemli bir sorun olan bu sorunun çözümüne katkı sağlayan Aydın Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği’ne, Merkez Birliğimize, TESKOMB’a ve Halk Bankası yetkililerine ve bizim sıkıntılarımızı dile getirip kamuoyu oluşturmamıza sağlayan Aydın basınına teşekkür ediyoruz” dedi.

Uygulamadan en çok tarım ve turizmle uğraşan esnafın memnun olacağını ve bundan sonra yatırımlarını daha iyi planlayabileceklerini söyleyen Özmeriç, uzun süredir beklenen bu uygulamanın esnaf ve sanatkara hayırlı olmasını diledi.