Her bayramın dikkatsizlik nedeniyle meydana gelen kazalar sonucu adeta yasa dönüştüğünü hatırlatan Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Özmeriç, “Yorgun ve uykusuz yola çıkıp bayramı yassa dönüştürmeyin. Ayrıca tespit ettiğimiz acı bir durum daha var. Bir çok aile bayram günü gençleri kırmamak adına henüz şoförlük tecrübesi olmayan gençlere araç teslim ediyor. Bu yanlış alışkanlığa da son verelim” dedi.
Güvenli bir seyahat ve yolculuk için öncelikle uykusuz ve yorgun olarak direksiyon başına geçmemenin gerektiğini hatırlatan Aydın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Özmeriç, güvenli bir seyahat için araç bakımının da çok önemli olduğunu hatırlattı. Aydın’ın turizm beldelerine geçiş güzergahı üzerinde olması nedeniyle yoğun bir trafik akışına sahip olduğunu belirten Özmeriç, “Yola çıkmadan önce otomobilinizi mutlaka kontrolden geçirin. Özellikle lastiklerin aşınmış olup olmadığını inceleyin. Işık sistemi; farlar, sinyal ve stop lambalarının çalışır olmasına dikkat edin. Hiçbir trafik kuralı gereksiz değildir. Ne olur kimse kural ihlali yapmasın” dedi.


ALKOL, YORGUNLUK VE AŞIRI HIZ KAZALARIN EN ÖNEMLİ SEBEBİ
Türkiye’de kazaların en önemli sebeplerinden birinin alkol olduğunu ve bu halde direksiyon başına geçmenin hiçbir mazereti olamayacağını belirten Özmeriç, diğer unsurların yorgunluk ve uykusuzluk olduğunu söyleyerek “Kazalarda aşırı hız önemli bir faktördür. Buna rağmen bazı sürücüler hız limitlerine uymamaktadır. Bu duruma hatalı sollama ve dikkatsizlik de eklenince kazanın kaçınılmaz olmaktadır. Direksiyon başına geçen herkesin uykularını iyi almış ve dinç olması şarttır. Yolculuk esnasında da her iki saatte bir mutlaka araçtan inilmesini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde kaslarda uyuşma olacak ve refleksler zayıflayacaktır. Kurallara uyulması halinde kaza ve ölüm olaylarının ciddi miktarda azalacaktır” diyerek herkesin bayramını kutladı.