Turizm Beldelerine geçiş güzergahı olması nedeniyle Aydın’da trafiğin daha da yoğun olduğunu kaydeden Özmeriç, “Günümüzde kazaların ana nedeni, alkol, aşırı hız ve uykusuzluktur. Kurallar uyulursa çok daha güzel bir bayram geçireceğimize inanıyorum. Yapılan araştırmalara göre son 6 kurban bayramında 649 vatandaşımız trafik kazasına kurban gitti. Kuralları uyalım, bayramı zehir etmeyelim” dedi. 
Geçen yılki kurban bayramı tatilinde Türkiye genelinde meydana gelen 250'yi aşkın kazada 147 kişinin hayatını kaybettiğini ve 870 kişinin de yaralandığını hatırlatan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, "Hem geçiş güzergahı olması, hem de turizm beldeleri nedeniyle Aydın’da trafik daha yoğun oluyor. Bunun yanında büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımız Kurban Bayramlarını genelde belde ve köylerde yaşayan aileleri ile birlikte idrak etmek istiyor. Normal zamana göre kat kat artan trafik yoğunluğuna kural ihlali de eklenince kazalar kaçınılmaz oluyor” dedi. 
“YOLA BİR GÜN ÖNCE ÇIKIN”
Tüm uyarılara rağmen, kazarların önlenemediğini ve yolların güzel olmasının kural ihlali yapılacağı manası taşımadığını özellikle ifade eden Özmeriç, kazaların en çok dönüş yolunda yaşandığını belirtti. Bayram tatili boyunca uykusuz ve yorgun olan vatandaşların bu halde direksiyon başına geçmelerinin çok yanlış olduğunu ve araç kullanacak kişilerin mutlaka istirahat etmiş vaziyette direksiyon başına geçmesini tavsiye eden Semih Özmeriç, “Geçen yılki Kurban Bayramı tatilinde 147 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, tatilden eve dönüşün daha yoğun olduğu son günde ise 28 vatandaşımız trafik kazasına kurban gitti” dedi. 
“SON ALTI KURBAN BAYRAMINDA 649 KİŞİ TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ” 
Bayram tatillerinde ve özellikle tatilin biraz daha uzun olduğu Kurban Bayramları’nda meydana gelen trafik kazaları istatistiklerinin insanı ürperttiğini belirten Başkan Özmeriç, “Son 6 yılda 42 gün Kurban Bayramı tatili yapılmış. Bu bayramlarda meydana gelen kazalarda 649 kişi hayatını kaybetmiş. Bu demektir ki her tatil gününde 16 kişi trafik kazası sonucu yaşamını yitirmiş. Trafik kazalarının ana sebebi alkol, hatalı sollama, yorgun, uykusuz ve aşırı hızda araç kullanmaktır. Sürüş sırasında asla cep telefonu ile konuşmayalım. Mutlaka
emniyet kemerimizi takalım. Hiçbir kural laf olsun diye konulmamıştır. Herkesi kuralları uymaya çağırıyorz” dedi.