2011 yılında Nisan ayı sonuna göre 4 milyon 500 bin TL plasmana ulaştığını belirten Özmeriç; “2011 yılında bugüne kadar 1 milyon 500 bin TL kredi dağıtarak Esnaf ve Sanatkarımıza finansal destek sağladık. Geçmiş yıllara bakıldığında bu başarı son derece memnun edici bir durum” dedi.
Aydın şoförler Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin Türkiye’de ilk 150 kooperatif arasında yerini korumakta olduğunu ve çıkışını sürdürdüğünü kaydeden Özmeriç; “Kooperatifimiz bölgemizde ilk 3 kooperatif arasında. Genç bir kooperatif olarak yakaladığımız bu başarı küçümsenmeyecek bir başarıdır” diye konuştu.
Açıklamasında 2011 yılında bankaların faiz oranlarının yukarıya doğru artış göstermesinin yanında, Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin kredi faiz oranlarının yüzde 6 oranında sabit kalmasının Esnaf ve Sanatkarın finansal ihtiyaçları doğrultusunda cazip hale geldiğini söyleyen Özmeriç; “Bankaların şu anda da faiz oranlarını yukarılara çekmeleri bizleri daha fazla tercih edilir hale getirmekte. Bunun yanında kendi kooperatif bünyemizde almış olduğumuz bazı kararlarda Esnaf ve Sanatkarımızın bizleri tercih etmesine sebep olmakta, beraberinde de kendilerine daha az kredi maliyeti sağlamakta. Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak hizmetlerimizi sadece esnafımıza kredi vererek de sınırlandırmadık. 2008 yılında almış olduğumuz Halk Hayat ve Emeklilik Sigorta acenteliğinin yanında 2011 yılının Ocak ayında da kooperatifimize Halk Sigorta acenteliğini de getirdik. Bu sayede gerek tüm ortaklarımıza gerekse tüm halkımıza sigortacılık sektöründe hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Kooperatifimize gelen tüm ortaklarımızın ve diğer tüm vatandaşlarımızın tüm branşlarda sigorta ihtiyaçlarını kooperatifimizde karşılamaktadır” şeklinde konuştu.
Kısa sürede kooperatiflerinin başarılı kooperatifler arasında yer aldığını kaydeden Özmeriç; “Kooperatifimiz yenilikçi, atılımcı idarecileri ve ekibiyle gelişen, değişen ekonomik şartlar ve teknolojiler içerisinde kendini yenileyebilen, ayak uydurabilen, radikal kararlara alabilen kurumlar arasında yer alabilmekte. Bizlere bu konuda destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.