Bir süredir tedavisi gören Halil Özmen, doğduğu ve mücadeleye başladığı ilçede DİSK'e bağlı Tekstil-İş sendikasının bölge yöneticisi olarak görev yapmaktaydı. Halil Özmen 68 yaşında hayata veda etti.
Sökeli olan Halil Özmen 1960'lı yıllarda Türkiye İşçi Partisi'nde başladığı siyasi mücadeleden vefat ettiği bugüne kadar Söke'de sosyalizm, devrimci ve emekçi mücadelenin simge isimlerinden biri olarak hafızalara kazındı.
Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C) davasında yargılanan ve 1974 Af yasasıyla serbest bırakıldıktan sonra yeniden Söke'ye dönerek tarım işçilerinin Devrimci Toprak İşçileri Sendikası'nda örgütlenmesi ve solun birliği ve dayanışması için mücadele veren Halil Özmen; son yıllarda Söke"deki tekstil işçileri için mücadele verdi. Söke"de tekstil işçilerinin örgütlenmesi için büyük çaba ve başarı gösteren Halil Özmen yaklaşık bin işçinin kot pantolon fabrikasında sendikalaşmasını sağladı. 2004'ten bu yana DİSK'e bağlı Tekstil-İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi olan Halil Özmen"in vefatı başta işçiler, sivil toplum örgütleri, Söke"nin siyasi çevresinde büyük üzüntüye neden oldu.