Değerli okuyucularım, tam millet CORONA virüs ile uğraşırken Kanal İstanbul için trilyonluk ihale yapıldı. Farkında mısınız?

Biz dönelim Aydın’daki konulara…

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ AYBA

Değerli okuyucularım yıllarca Sayın Özlem Çerçioğlu’nun sosyal belediyeciliği ile pek çok yazı yazdım.

Şimdi AYBA 11 yıllık hizmetinin doruk noktasında. İyi ki Özlem Hanım, AYBA sosyal yardım kurumunu kurmuş. Aşağıdaki haritayı iyi inceleyin.

Bakın Bu Haritada Kuşadası – Buharken 157 KM Didim – Buharkent 196 km bu İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Mücavir Alanın boyundan 40 Km Daha fazladır.

Şu an AYBA görevlilerine ilaveten Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanlığı Bu 196 KM aks üzerinde ilaçlamadıkları köy belde otogar okul vs. çevre bırakmamış vaziyette.

AYBA yetkilileri ve Sayın Özlem Çerçioğlu ile konuştum. 65 yaş üstü insanlar için günde bırakın kuru gıdayı, her gün bu 196 KM aks üzerindeki dağ köyleri dahil her gün 1500 kişiye 3 çeşit yemek götürüyor.

Bu miktar her gün 200 kişi artıyormuş.

Değerli okuyucularım şimdi size soruyorum evinizde mutfak ile salondaki sofranız arasındaki mesafe 10 metre olsa çorba soğuk gelse eşinize demediğinizi bırakmazsınız.

Sayın Özlem Çerçioğlu’nun ekibi 196 kilometre mesafeye 11 yıldır bıkmadan usanmadan yemek götürüyor, hem de sıcak çorba götürüyor.

Bu arada görevli sağlık personeli doktorlar, hemşireler, hastabakıcılar, fizik tedavi uzmanları bu 65 yaş üstü insanların yemeğinden tırnağına saçına pansumanına varıncaya kadar bakıyor.

Gitmedikleri 65 yaş üstü insanlara arayarak bir ihtiyacınız var mı diye telefon ile soruyorlar.

İşte Burada Şunu Söyleyeceğim.

Fatih Sultan Mehmet Fermanında,

İnsanlara Allah’ın soracağı soruları sormayın.

Kulun kula soracağı soruları sorun.

Aç mısın, susuz musun, geçinebiliyor musun, evin var mı, hasta mısın, evin de hasta var mı?

Soruların sorulmasını istemiştir.

Fatih Sultan Mehmet Han.

Sayın Özlem Çerçioğlu ekibi halen Fatih Sultan Mehmet han fermanındaki gibi hareket ediyor.

Bu hizmeti yapan personele geçen gün Sayın Özlem Çerçioğlu giderek teşekkür konuşması yapmıştır.

Ben de bu arada SAĞLIKÇILARA, İNSANA HİZMET EDEN BU PERSONELE VE TABİİ SAYIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

 

Sayın Özlem Çerçioğlu ile konuştum “Ağabey bu tesislerin ihtiyaç olan solum cihazlarını gerekli tıbbi malzemeler ile donatacağım” dedi.

GERMENCİK BELEDİYE BAŞKANI FUAT ÖNDEŞ

Germencik, ova köylerinden çok dağ köyleri çok olan bir ilçemizdir.

Son seçimlerde seçilen Sayın Fuat Öndeş gecesini gündüzüne katarak çalışıyor.

Sayın Fuat Öndeş, corona virüs sebebiyle 65 yaş üstü insanların kapılarını çalıyor, pazaryerlerin düzenlenmesini sağlıyor.

INYA markası ile Germencik incirinin zeytinyağının daha çok bilinmesini sağlamıştır. Fuarlara İNYA markasını taşıyor.

 

 Germencik geçen yıllarda adeta üstünde ölü toprağı serpilmişti. Şimdilerde çok hızlı kabuk değiştiriyor.

Sayın Fuat Öndeş ile konuşmam da şunları söyledi:

“İlk icraat olarak belediyemizin içerisinde bulunduğu mali durumu detaylıca inceleyip, mevcut durumumuzu değerlendirdik.

32 milyon TL bir borç yapıldığını, bir takım hesapsız yatırımlarla belediye bütçesinin içinden çıkılmaz bir duruma sokulduğunu gördük.

İlk iş olarak hizmet ve yatırımların sağlanması, yıllardır hizmete muhtaç Germencik’in yeniden imar edilmesi, esnaf ve firmalara olan borçların ödenmesi, haciz ve icraların önlenmesi için mali disipline yönelik ciddi çalışmalar gerçekleştirdik.

Esnaf ve firmalara olan küçük borçları kapattık, büyük ölçekli borçları alacaklılarla bire bir görüşmeler gerçekleştirerek hem indirim sağladık hem de protokollerle taksitli bir şekilde ödenmesi yönünde önemli bir avantaj elde ettik. Geçmiş döneme ait olan ve yapılandırılan vadesi geçmiş 2.1 milyon TL vergi borcunu ödedik. Bunların yanında ciddi tasarruf önlemleriyle ve keyfi harcamalara son vererek bu anlamda gelirlerimizi koruyarak giderlerimizi önemli oranda düşürdük.

Aldığımız tüm mali tedbirler ve sağladığımız mali disiplin sayesinde bugün 32 milyon liralık borcun 14 milyon TL’sini ödemiş bulunmaktayız. 

Sosyal, kültürel ve kent estetiğine yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdik, ilçemizin uzun yıllardır süregelen sorunlarına el attık.

Göreve geldiğimizde önceki dönemde satılan taşınmazlar ve yapılan borçlarla beraber toplamda 60 milyon TL gibi büyük bir rakama ulaştık.

Ancak Germencik’e baktığımızda yapılan bu borçtan birkaç göstermelik yatırımın dışında hiçbir şey yapılmadığını gördük.

Aydınlatmalar ve yollar kötü, köyler kaderine terkedilmiş, belediyeye gelir getirecek hiçbir çalışma yapılmamış mevcut elde olan işletmeler de neredeyse atıl durumdaydı.

Bu manzara karşısında ekonomik anlamda istikrarı yakaladıkça kent estetiğine, sosyal ve kültürel yatırımlara yöneldik, ilçemizi imar etmeye başladık.”

Sayın Başkanın en büyük hayali Germencik’i Afyonkarahisar gibi kaplıcanın başkenti yapıp Germencik ilçesini turizme açmak.

Ayrıca Germencik’i jeotermal ile ısıtıp soğutmak istiyor.

Kendisine bu konuda en büyük desteği GÜRİŞ HOLDING ve MAREN HOLDİNG SAĞLIYOR.

Sayın Özlem Çerçioğlu bu konuda eğer evet der ise, GÜRİŞ HOLDİNG VE MAREN HOLDİNG  bu konuda her türlü desteği sağlayacaklar.

Bu çalışmalar gerçekleşirse Germencik halkı Sayın Fuat Öndeş’in heykelini Germencik’e diker benden söylemesi.