Değerli okuyucularım zor günler yaşıyoruz. Türk halkı olarak ekonomik darboğazdayız. BU ŞAKA DEĞİL, GERÇEKTEN. Türkiye bodoslama bir şekilde zor duruma giriyor.

Dolar 7 TL’yi aştı, esnaf kan ağlıyor, çiftçi kan ağlıyor, memur ve işçi emeklinin halini ise hiç sormayın.

Ancak Hükümet yaptırdığı otoyol, İstanbul Havalimanı ve köprülerin tüm bunlara bağlı müteahhitlerin parasını tıkır tıkır ödüyor.

Halka gelince akaryakıta zam, vergilere zam, elektriğe zam, doğal gaza zam velhasıl durumumuz kötü.

Sayın Cumhurbaşkanının Başkanlığında yapılan dolar bazında GELİR GARANTİLİ otoyol, köprü, karayolu, İstanbul havalimanı, tüneller şu anda devletin belini büküyor.

Dolar 3 TL iken yazmıştım, şimdi 7 TL’nin üzerinde. Doların daha artmasından endişe ediliyor.

IMF eğer Türkiye’ye gelirse biliyorsunuz, A’dan Z’ye nasıl bir firmayı devir alırken bilançoyu, ek sözleşmeleri, kasa hesabını almak ister. Aynı durumlar bizim için de geçerli olabilir.

Önümüzdeki aylarda uluslararası pazarlıkların yapılacağı açık.

Alman Merkez Bankasının Türkiye ile ilgili açıklamaları, siyasi iktidarın üstüne tatsız bi duş etkisi yaptığı ortada.

Gerçi ülkemizde şimdilik GAZ, AKARYAKIT vs kuyruklar yok ama önümüzdeki kış tablo hiç güzel değil dostlarım.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN NİYE OYU ARTIYOR?

Geçen hafta Avrasya araştırma şirketinin anket sonuçları açıklandı, biliyorsunuzdur.

AVRASYA ANKET FİRMASI

Şirket Başkanı Kemal Özkiraz ın açıklamasına göre 31 Mart yerel seçimlerinde %53,94 rey alan Sayın Özlem Çerçioğlu %5,01 artışla reyini %58,95 çıkarmış.

PEKİ, BU İŞ NASIL OLUYOR?

İşte buradaki tılsım çok açık.

Sayın Özlem Çerçioğlu’nun idaresinde hırsızlık olmaz, Aydın halkına ihanet olmaz. Fakir fukaraya, yetime her türlü sosyal yardımda Sayın Özlem Çerçioğlu vardır.

Örneğin…

ATA TOHUMU PROJESİ

Yıllar önce Aydın yerel tohumu üzerine çalışmalara başlattığı zaman bende konuyla ilgili çok yazı yazdım.

Mevcut siyasi iktidar, Türk tohumunun satışını yasaklamıştı, bizi İsrail’in, Amerika’nın, Hollanda’nın HİBRİT tohumlarına mahkûm etti.

Sayın Özlem Çerçioğlu, “Hayır ben yerli tohumdan ürettiğim fideleri halkıma dağıtacağım, yerli ATA tohumları ile halkıma organik sebze üretip Ege Et mağazalarında satacağım” dediğinde kimse inanmamıştı. Şimdi Türkiye’de CHP’li ve AK Partili belediyeler bile Sayın Özlem Çerçioğlu’nun yolunda gidiyor.

Sayın Özlem Çerçioğlu Türkiye ye Organik Ata tohumu dağıtıyor.

EGE ET MAĞAZALARI…

Sayın Çerçioğlu’nun bir diğer başarısı Ege et mağazaları. Çine’deki modern et kesim yerlerini soğuk havalı depolarını çok yakından biliyorum.

Aydın halkına ucuz et yedirdiği için halk minnet duygularını ifade ediyor. Bu mağazalarda Aydın üreticisinin ürettiği hayvanların etleri satılıyor. Hayvancılık projesi ile köylü kadınlarımıza gelir kapısı açtı.

ÜRETİCİNİN YANINDA

Sayın Özlem Çerçioğlu köylünün malı tarlada kaldı mı hemen yardımına koşuyor. Üretilen çilek, portakalı alıp üreticiye can suyu veren insandır Özlem Çerçioğlu.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ

En büyük sloganı, “Aydın ilinde hiç kimse aç yatağa girmez”, “Aydın ilinde hiç kimse üşümez” ifadeleri ile Aydın halkının sevgilisidir Çerçioğlu.

Yapılan anketlerde Sayın Özlem Çerçioğlu eğer %5 rey artırıp %58’e çıkıyor ise bu onun halk tarafından yaptığı hizmetler karşısında aldığı teveccühtür.

AVM LERİN TÜRK EKONOMİSİNE FAYDALARI

Bu günlerde önüne gelen AVM’leri diline dolamış durumda.

Türkiye’de MİLLİ MARKALARIN oluşmasında dünyaya açılmalarında Türkiye’deki AVM’lerin çok büyük işlevi olmuştur.

Bugün Modern dünyada eğer AVM varsa orada medeniyet vardır bu kompleksler olmasa insanların özellikle Türk tekstilinin, Türk tarımının, Türk kültür hayatının ve Modernleşmesinde AVM’lerin katkısı yadsınamaz.

Bu sektörde çalışan 500 bine yakın emekçi ve buna bağlı geçimini sağlayan yaklaşık 2 milyon kişiyi ve bu sektöre yatırım yapan yerli ve yabancı yatırımcı var.

Ayrıca,

AVM’ler Türkiye'de organize perakendenin kalesidir.

Bugün özellikle tekstilde Dünya markaları ile boy ölçüşen ve Türk malının yaygınlaşmasında öncülük eden bizim markalarımızın pazar büyüklüklerini artırdığı, pazarlama alanındaki en önemli çıkış noktaları, serpildiği ve büyüdüğü mecralar AVM’lerdir.

Türk Perakende sektörünün büyümesi ve kendini aşmasının müsebbibi AVM’ler olmuştur.

Birçok marka vizyonunu AVM çatısı altına girdikten sonra geliştirmiş ve imalatçı kimliğinden perakende ürün pazarlamacısı kimliğine sıçrama yapmıştır.

AVM’ler günlük hayatımıza girmeseydi, birçok Türk Markası bu kadar büyüyemez ve ithal perakende ülkemizde çok daha fazla pazar payına sahip olurdu.

Bugün başta İstanbul olmak üzere, Bursa, Denizli, Gaziantep gibi Dünya markalarına tekstil sektöründe mamûl üreten bu derece büyük bir sanayimiz olmazdı.

Kısacası AVM’ler, Türk perakende hayatının katma değerini tavan yaptıran ve ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıyan yapılarıdır.

Katma Değer ve Vergi açısında

AVM’ler de her satış kayıt altındadır, birçok kiracı ciro üzerinden kira ödediği için onları mali konularda vergi dairesinden çok AVM yönetimleri denetler.

AVM’ler mahalle esnafı gibi yönetilmez, kayıt dışılık olmaz ve satılan her ürün satıcısının garantisi altındadır. Sinema, tiyatro, beceri atölyeleri, çocuklar ve kadınlar için etkinlikler, sanatsal sergiler, ücretsiz konserler gibi birçok alanda AVM'ler bu toplumun önünü açmıştır. Halk birçok ilki AVM'lerde yaşamıştır.

Sonuç;

AVM’ler organize Türk Perakendesinin göz bebekleridir ve bu kadar düzgün ve iyi çalışan sistemler acımasızca yıpratılmamalıdır.

İnsanlara medenice alışveriş ortamı yaratan bu mekânlar nerede yanlış yapıyorlarsa gündeme bunun getirilmesi gerekir. Ama bunu kırıp-dökmeden ve yıkmadan yapsak daha

Güzel olmaz mı?

AVM yöneticileri o kadar interaktif bir iletişim halindedir ki, bugün Van'daki bir AVM’nin paylaştığı sonunu Tekirdağ'daki bir AVM’nin yöneticisi bilmekte ve bu sorun ortaya çıktığında 450 AVM yöneticisi

Bu sorunun çözümü için çok kısa bir sürede organize olmaktadır. Sorarım size, bugün Devlet Kurumları da dâhil olmak üzere hangi kurum bu kadar canlı ve duyarlı bir dayanışma içerisindedir.

GERMENCİK BELEDİYESİ’NİN ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARI VAR…

Şu ana kadar en can alıcı çalışmayı Sayın Fuat Öndeş’te gördüm.

Bir Belediye Başkanı belediye hizmetleri yapabilir, halkına her türlü sosyal yardım yapabilir.

Ama, esnafa nakdi yardım yapan ne duyulmuş ne görülmüştür…

Kendisine bunu sordum?

Söyledikleri muhteşemdi.

“Korona virüs pandemi sinin kontrol altına alınması için alınan tedbirler gereği faaliyetleri kısıtlanan ya da durdurulan esnaflara destek olmak için belediye meclisini olağanüstü topladım.

Esnafa nakdi yardım ve belediyeye ait taşınmazlarda kiracı durumunda bulunan esnafların kiralarının 3 ay ertelenmesi kararını belediye meclisi üyeleri ile konuşarak meclis üyelerinin oy birliği kararı ile karar aldım.
Nakdi yardım…
Esnaf Destek Masası kurarak dilekçeleri topladık ve sosyal inceleme ve araştırma komisyonumuz esnaf odalarından gelen listeler ışığında gerekli çalışmayı yaptı ve nakdi yardım yapılacak esnaflarımızı belirledi.

Bu belirlenen esnaflarımızın ödemelerine de başladık ve şuanda ödemeleri yapılıyor. İmkânlarımız dahilin de elimizden geldiğince esnaflarımızın yanında durmaya ve destek olmaya devam edeceğiz.

AYRICA

İNYA MARKASI DÜNYAYA AÇILDI, İLK SATIŞ MAĞAZASI TAMAMLANDI

Kırsal kalkınma projesi olan İNYA ürünleri ile birlikte dünya pazarlarına açıldı. Dünyaca ünlü Gulfood Dubai fuarı başta olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası fuarlarda boy gösteren İNYA bu anlamda bir dünya markası olma hedefiyle emin adımlarla yürüyor. İNYA’nın ilk konsept satış mağazasında ise çalışmalar hızla devam ederken son rötuşlarından ardından yakında hizmete açılacak. İç dizayn ve dekorasyon çalışmaları aralıksız sürüyor.

ORTAKLAR BEDRETTİN DALAN KAVŞAĞI TAMAMLANDI

İlçemizin yetiştirdiği Değerli insanlardan olan Bedrettin Dalan Abimizin adını,

Çöp şişçilerin olduğu Ortaklar Kavşağının adını “Bedrettin Dalan Kavşağı” olarak adını değiştirdik.

Kavşakta çalışmalar tamamlandı.

Kayan LED sistemi ile donatılan kavşak, modern ve şık bir görüntüye kavuştu.

Şehrimizin yetiştirdiği değerli insanlara vefa borcumuzu ödüyoruz.

MURSALLI ŞAHİN TEPESİNDE REKREASYON VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sosyal alanlar yaratmak ve ilçenin cazibe merkezi olması için yatırımlara hız kesmeden devam ediyor.

Mursallı’da bulunan Şahin Tepesi mesire alanında rekreasyon ve düzenleme çalışması başlattık.

MURSALLI MEYDAN DÜZENLEMESİ, ÜRETİCİLER İÇİN STANTLAR VE KİLİSE DÜZENLEMESİ YAKINDA BAŞLAYACAK

Germencik’in güzide mahallelerinden, Mursallı’nın sahip olduğu turizm potansiyelini ve üretim gücünü harekete geçirmek için çalışma başlattık.

Germencik Belediyesi olarak meydan düzenlemesi, üreticiler için satış standı ve kilisenin restorasyonu ile ilgili bir dizi çalışma başlatıyoruz.

Tüm bu çalışmalarda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’nun destekleri için teşekkür ediyorum.

Değerli okuyucularım, Germencik çok hızlı değişime uğruyor.

Sayın Başkanı kutluyorum.