Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2014 seçimleri öncesi miting için Aydın’a geldiklerinde o gün için Aydın Belediye Başkanı olan Özlem Çerçioğlu’nun bütçeden reklama 25 milyon TL para harcadığını söylemişti.

31 Mart seçimleri öncesinde de AK Parti büyükşehir adayı Mustafa Savaş da Özlem Çerçioğlu’nun aynı amaca yönelik 100 milyon TL sarf ettiği iddiasında bulunmuştu.

Eğer gerçekse Aydın Büyükşehir Belediyesi ölçeğindeki bir kuruluş için bu para hayli yüksek bir harcama…

Çünkü Aydın’da belediye hizmetlerinin kalitesi bir hayli düşük. Çoğu yerde alt yapı eksiklikleri tamamlanmış değil, ilkelliğini koruyor.

Vatandaşın temel ihtiyacı su fiyatları Türkiye ortalamasının üzerinde. Şehir içi trafiği ve park yeri sorunu desen günden güne daha da artıyor.

Ama reklam hız kesmiyor, büyüyerek devam ediyor. Hem de 17 ilçe ve bağlı mahallelere kadar yayılaraktan…

Harcanan parayı siz tahmin edin artık…

Özlem Çerçioğlu reklamlarına şimdi Efeler’de bir de rekabetçi çıktı Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay…

Onun reklamlarının da Özlem Çerçioğlu’nunkinden kalır tarafı yok, pankartların bir tarafında kendi resmi diğer tarafında reklam metni… İçerik ise tıpa tıp aynı…

Nerede bir Özlem Çerçioğlu reklamı varsa çoğunlukla hemen yanında Fatih Atay’ınki… Bu şekliyle bakıldığında reklamda ikili kıyasıya bir rekabet içinde…

Maşallah ikilinin kutlamadığı ne kandil gecesi kalıyor ne de meslek gruplarının özel gün ve haftaları…

Her tarafta, cami kapılarında, kentin mahalle meydanlarında, ana cadde ve bulvarlarında iki başkanın resimlerinin de yer aldığı reklam afişlerinden geçilmiyor.…

Başkanların resimli reklam görüntülerine bakan da sanacak ki, burası Aydın değil de eski Demirperde ülkelerinden ya da monarşiyle yönetilen Orta Doğu Krallıklarından bir kent...

Biraz da bu özeni halkın günlerinin önemli bir kısmının geçtiği parkların temizlik ve bakımına, sokaklardaki hendeklerin giderilmesine, standardına uygun yeni pazaryeri yapımına gösterseniz demekten insanlar kendini alamıyor.

Ayrıca başkanlar kendi reklamlarını mı yapıyor, vatandaşın günü ya da gecesini mi kutluyorlar belli değil.

O nedenle etik yasasının asıl belediye hizmetlerinde başkanların bu tür suiistimallerini önlemeye yönelik çıkarılması gerektiğini düşünenlerdenim.

Bir de CHP belediye hizmetleri üzerinden 2023’de iktidar hayali kuruyor.

Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediye Başkanları kamuoyunda karşılığı olmayan böyle içi boş reklamlarla mı 2023’e katkı yapacak?

Diğer CHP’li belediyeler ilk yüz günde israfı önlemekle yaptıkları tasarrufu anlatıyor bizimkiler maşallah eski moda usullerle göz boyama alışkanlıklarına devam ediyor.

Ama bilsinler ki, artık vatandaş hem de kendinden sağlanan parayla yapılan reklam adı altında kişiye özel köpürtmelere itibar etmiyor.

*

CHP’Lİ BÜLBÜL’ÜN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ İSTİFAYA DAVETİ DOĞRU MU?

Millî Eğitim Bakanlığının bu yıl ilk kez açıkladığı illerin başarı sıralamasına göre Aydın LGS’de (Liseye Geçiş/Giriş Sınavı) 43. sırada yer aldı.

Buna karşılık da 5 öğrenci de tam puanla Türkiye birinciliğine ortak oldu. Hem de ikisi taşradan biri Karacasu Ataeymir İlköğretim Okulu’ndan diğeri de Bozdoğan Yazıkent İ.Ö.Okulu’ndan.

Bir diğeri de Efeler’in Ata Mahallesi’ndeki Cevat Aldemir İlköğretim Okulundan

Hâlbuki tür başarılı öğrenciler eskiden merkez okullarından ya da özel okullardan çıkardı.

İşin bu tarafı yani başarının taşraya yayılması sevindirici yönü.

Fakat bunu söylemek 43. sıraya başarıdır demek değil. Olayın bu yönüyle Süleyman Bübül’e katılmak mümkündür.

Ancak onun Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’u istifaya davetin doğru olmadığını düşünüyorum.

Çünkü Milli Eğitim Müdürü Aydın’da göreve başlayalı henüz yılını doldurmuş değil. Bu başarısızlık ise geçmişin bir ürünü.

Eğer o eskiden gelen dengesizliği gidermez de başarısızlık gelecek yıl da tekrarlanırsa ancak o zaman Seyfullah Okumuş sonuçtan sorumlu tutulabilir.

Hakkaniyetin gereği budur.

*

O AĞAÇLAR NİYE KURUDU?

Efeler/Hasanefendi Mahallesi, Kültür Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi arasındaki yol üzerindeki oldukça yaşlı çam ağaçları o mahalleye hem güzellik katıyor hem de akciğer görevi görüyor.

Bu çamlardan Eski Müze bahçesinde bulunan sıralı üç tanesi kurumuş vaziyette.

Kuruyan ağaçların sıralı olması vatandaşta birileri tarafından sabotaj mı yapıldı, köküne asit dökülerek ya da başka yollarla kasten mi kurutuldu, şüphesine yol açmış.

Komşuları geride kalan üç beş ağacın korunması adına bir kastın olup olmadığı konusunun yetkililerden incelenmesini kastedenler varsa cezalandırılmasını isterler.

Bizden iletilmesini rica ettiler.

Elçiye zeval olmaz.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!