ÖZLEM ÇERÇİOĞLU

Sosyal Belediyecilik konusunda Türkiye’nin en iyi belediye başkanlarından biri olarak gösterilen Özlem Çerçioğlu’nun bu konudaki başarısından ötürü kendisini tebrik ediyorum,

İnsanlar kendi babalarının yüzüne bakmazken o gidip dedelerimizin tırnaklarını kestirdi,

Gelinler evde kaynana istemezken, o kuaför gönderip ninelerimizin saçını kestirdi,

Herkes İsrail tohumunun peşinden koşarken, o ATA TOHUMUNA sahip çıktı, ata tohumunu genç nesil pek bilmez, toplumda da pek önemsenmez ama düşünenler için para ve altından daha kıymetlidir ata tohumu neden mi? Genetiği ile oynanmadığı için.

Çiftçinin para etmeyen malını satın alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtması da hem çiftçi hem de ihtiyaç sahibi açısından oldukça kıymetli ve kayda değer bir sosyal belediyecilik örneği teşkil ediyor.

Gelelim MEHMET EROL’A

Yaklaşık 13 bin nüfusu olan küçük bir ilçe olan Buharkent’te kurduğu organize sanayi bölgesi ile bu ilçeyi Ege bölgesinin cazibe merkezi haline getirmeyi başardı, bu başarının altında imzası olan Erol ilçe menfaatleri söz konusu olduğunda kibir ve enaniyetten uzak bir şekilde yola çıkmış ve yatırımcıların kapılarını tek tek çalarak Buharkent’e davet etmiş ve onlar için her şeyi kolaylaştırmış,

Bir yatırımcı için ulaşım, coğrafi şartlar, teknik alt yapı ne kadar önemli ise aynı zamanda o bölgedeki idari yapıda bir o kadar önem arz ediyor, kendi nefsani düşüncelerini ve egolarını bir kenara bırakan yöneticiler halkın refah seviyesinin artması, işsizliğin azalması için memleketlerine gelen yatırımcıyı el üstünde tutarlar, ki doğru olan da budur, yapmam da yaptırmam da mantığı küçük, sefil ve zavallı düşüncenin ürünüdür.

Bu sebeple sayın Mehmet Erol’un Buharkent gibi bir ilçede ortaya koyduğu çaba ve elde ettiği netice itibariyle kendisini kutluyoruz. Zira 13 bin nüfuslu bir yerde 10 bin kişilik istihdam oluşturmak herkesin harcı değil.

Kuşadası’nın genç başkanı ÖMER GÜNEL;

Kuşadası’nın genç başkanı Kuşadası’nın çehresini değiştiriyor, seçilmeden önce özellikle bölgenin yerli halkı tarafından şovenist söylemler ile yerli olmayan başkan istemeyük dedikleri Ömer Günel seçildiği günden bu yana yaptığı uygulamalar ile Kuşadası halkının kalbine girmeyi başardı.

Özlem Çerçioğlu’nun sosyal belediyeciliğini örnek alıp ihtiyaç sahiplerini sürekli gözeten ve ellerini onların üzerinden çekmeyen Günel, yol konusunda ise Ak parti hükümetini örnek alıp, yol olmayan yerde medeniyetten bahsedilemez sloganıyla Kuşadası’nın tüm yollarını yeniliyor.

Bir Turizm bölgesi olan Kuşadası’na Dünyanın her tarafından insan geliyor olmasına rağmen, ufak dokunuşlarla şehrin çehresi değiştirilebilecekken maalesef bugüne kadar ne yol çalışmaları ne de peyzaj çalışmalarına yeteri kadar önem verilmemişti. Başkan seçildiği bir yıl içerisinde makamda oturmak yerine sokakta olmayı tercih eden Günel , sokaktaki tüm kirliliği de ortadan kaldırmaya başladı. Türkiye’nin dünyaya açılan pencerelerinden biri olan Kuşadası bu gidişle inşallah cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Bunlara vesile olan Ömer Günel’i de kutluyorum.

DOĞRU DOĞRUDUR, YANLIŞTA YANLIŞTIR.

Ama maalesef Türkiye deki siyaset alanında ki en çarpık durum, ‘Benim yaptığım her şey doğru senin yaptığın her şey yanlış ’ şeklindeki yaklaşımdır.

Bu noktada vatandaşın aklını kiraya vermekten kurtulup Allahın emri olan Tefekkür edin (düşünün) emrinin gereğini yerine getirmemiz gerekmektedir.

Toplum düşünürse o zaman hak ile batılı birbirinden ayırır ve her zaman hakkın yanında batılın karşısında yer alır. O zaman da her zaman hepimizin arzu ettiği müreffeh bir seviyeye topyekün çıkma imkanı elde ederiz.

Bu noktada hizmetin Ak Parti veya CHP li başkanlar tarafından yerine getirilmesi noktasında sıkıntı ortadan kalkar, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın öncülüğünde ilçe belediyeleri ile iştişare edilerek atılacak adımlar inanıyoruz ki Aydın iline çağ atlatacaktır. Zira herkesin kendine ait meziyetleri vardır, tüm meziyetlerin tek bir çıkar etrafında toplandığını düşünsenize ortada ne engel kalır ne de mesele…

Memleket için, Rıza_i İlahi için elini taşın altına koyan herkesten Allah razı olsun…

Bir olduğumuz, birlik olduğumuz  günlerde buluşmak dileğiyle ESEN KALIN…