Özlem Çerçioğlu 2009 yılındaki belediye başkanlığı seçimlerinde rakiplerim arasında en centilmen adaydı.

Dünyaya bakış açılarımız farklı da olsa aldığı oy oranına baktığımızda başarılı bir siyasetçi olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat belediye başkanı olarak başarılı mıdır, gelin artısıyla eksisiyle beraber değerlendirelim...

1-Kentsel Dönüşüm;

Aydın ilinde ilk dönüştürülecek bölge Ilıcabaşı mahallesi olarak seçilmiş yaklaşık 4 yıl önce dönüşüme başlanacağı söylenen mahalle bir türlü dönüşememişti. Bu konuda Özlem Çerçioğlu ile ilgili ciddi eleştirilerim olmuştu, lakin sonradan yaptığım araştırmalarda öğrendim ki bu konudaki dosya Çevre ve Şehircilik Balkanlığı'na gitmiş ama ne hikmetse bugüne kadar oradan onay alınamadığı için bir türlü Ilıcabaşı kentsel dönüşümü başlatılamamış, dolayısıyla bu konuda bizim nazarımızda HAKLIDIR.

2-Çeştepe Mahallesi İmar Planı;

Aydın Büyükşehir Belediyesi olmadan önce Belediye eski Başkanı Hüseyin Aksu öncülüğünde Çeştepe Belediye Başkanı Hakkı Gümüş ile birlikte hazırlanan Çeştepe Mahallesi imar uygulaması, Büyükşehir Belediye Yasası’nın yürürlüğü girmesi ve bu sebeple geriye dönük olarak 1 yıl içerisinde yapılan imar işlemlerinin iptale tabi olması hasebiyle yürürlükten kaldırılmış ve o günden bugüne kadar da herhangi bir işlem yapılmamıştır. Hüseyin Aksu eleştirilecek pek çok yanı olmasına rağmen Türkiye'nin en iyi şehir plancısıdır. Siyasi rakip gibi görülmeyip fikirlerinden istifade etmek Aydın'a pek çok şey kazandıracaktır. Aydın’da arsa üretilmemesi sebebi ile konut fiyatları yükselmiş ve fatura vatandaşın cebine kesilmiş bu sebeple bu konuda bir açıklama yapılana kadar nazarımızda HAKSIZDIR.

3-AYBA PROJESİ;

AYBA projesi Özlem Çerçioğlu'nun Aydın ilinde oy oranının yüzde 50’ye çıkmasına vesile olan projedir. Bu proje kapsamında ihtiyaç sahiplerine yiyecek, içecek, sağlık, bakım, yakacak vs. yardımlar yapılmakta ve bu yardımlar sayesinde sosyal belediyecilik yolu ile ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları bir nebzede olsun karşılanmıştır. Dolayısı ile bu konuda yapılan bu yardımlar göz boyama için yapılıyor ya da seçim yatırımı olarak yapılıyor şeklindeki eleştirilerin önemsiz olduğuna inanıyorum. Zira gerekçe ne olursa olsun neticede ihtiyaç sahiplerinin bir nebze de olsa ihtiyaçları karşılanıyorsa yapılan iş doğru bir iştir bu konudaki çalışmaları nazarımızda HAKLI çalışmalardır.

4-ORTAK AKIL;

Ortak akıl noktasında doğru hareket etmediğine inanıyorum. Zira kamuoyuna yansıyan haberlere baktığımızda Sayın Çerçioğlu'nun gerek kendi partisinden olan belediye başkanları ve gerekse kendi partisinden olmayan pek çok belediye başkanı ile anlaşamadığı ve bu sebeple o ilçelerden gelen pek çok meclis ve encümen kararının reddedildiği noktasında duyumlar almaktayım.

Bu konuda Sayın Çerçioğlu'na tavsiyem, siz siz olun hemen hemen tüm liderlerin yakalandığı; “Ben her şeyi bilirim, ya taraf olursun ya bertaraf, ben devletim ben ne dersem o olur” gibi hastalıklara kaptırmayın kendinizi.

Devletin işini yaparken duygularınıza yenilip de başka yöneticilere olan kızgınlık ve kırgınlıklarınız sebebi ile vatandaşın mağduriyetine sebebiyet vermeyin. Hatta bu meseleler dışında da yine tüm mahalle muhtarlarının katılacağı toplantılar yapıp halkın ihtiyaç ve beklentilerinin tespiti ile bu konulardaki çözüm önerilerini istişare etmek, yine kamu yararı ve halka hizmet etme noktasında size yol gösterecek ve doğru adımlar atmanıza vesile olacaktır. Henüz bu konularda bir çalışma yapılmamış olması ve kişisel duygulara yenik düşülüyor olması nedeniyle nazarımızda HAKSIZSINIZ.

5-HALK EKMEK-HALK ET

Vatandaşın alım gücünü göz önüne alarak onların daha uygun şartlarda temel gıda malzemelerine kavuşmalarını sağlayacak tarzda çalışmalar yapmanız ve yine belli dönemlerde çiftçinin elinde kalan malları satın alarak çürümesini önleyip vatandaşa dağıtmanız takdirle karşılanacak çalışmalar olup bu konuda yapılan işlemleri de başarılı ve HAKLI buluyorum

Hak; Hakka hakkını vermeyi gerektirir.

BATIL; menfaat için haksızda olsa taraf tutmayı gerektir.

Hayatım boyunca hiç bir zaman bir siyasi düşünceyi, bir şahsı, bir fikri tabu haline getirmedim, yapılan işlem haksa tarafı batılsa düşmanı oldum ve olmaya devam edeceğim. Dolayısıyla idarecilere de tavsiyem öfkeniz, adalet anlayışınızın önüne geçmesin, birilerine olan kırgınlıklarınız sizi doğru yapmaktan alıkoymasın.

Sevgiyle kalın.

.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA