Yıllar sonra Söke Belediye Şehir Bandosu geri gelirken; Söke"de oluşturulacak bando birçok Sökeliyi gençlik yıllarına döndürüp, nostalji yaşatacak.
Sökeli Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin renkli geçen açılış töreninin başlangıcında mini konser veren, aynı zamanda Kuşadası Şehir Bandosu elemanları olan Sökeli bandocular; açılışa katılanlar tarafından beğeni toplandı. Söke İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan İstiklal Marşı"na eşlik eden bando üyelerini kutlarken; Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ise konuşmasında müjde verdi.
Bugüne kadar birçok kez gündeme geldiğini ancak hayata geçiremedikleri Bandoyu verdikleri mini konser ile hatırlattıkları için Sökeli Romanlara teşekkür eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke"nin Kemalpaşa Mahallesi gençlerinin kurduğu bando takımını Söke Belediyesi Bandosu olarak görmek istediklerini söyledi. Başkan Özekmekçi “ne dersiniz? Söke Belediyesi Şehir Bandosunu oluşturmaya var mısınız?” deyince, özellikle Sökeli Roman vatandaşlardan büyük bir alkış ile destek geldi.