CHP bu hafta sonu yapacağı kurultaya hazırlanırken, bir yandan da Kanaltürk"e aktardığı iddia edilen paranın faturalanmadığı ve bu yüzden kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı haberleriyle gündemde.

İddialara göre; CHP"nin Kanaltürk"e verdiği 4 Milyon YTL"nin 3 Milyon YTL"si faturalanmadı. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı"nın hazırladığı belgeler Anayasa Mahkemesi"ne iletildi.

CHP kanadından her faaliyetin legal ve faturalanarak yapıldığı açıklamaları yapılırken; olayın diğer aktörü Kanaltürk"ün konuyla ilgili açıklaması geniş olarak yer almadı.

Odatv.com olarak; Kanaltürk ve CHP arasındaki ilişkiyi, CHP"nin Kanaltürk"e para aktardığı iddialarını Kanaltürk"ün kurucusu Tuncay Özkan"a sorduk.

İşte Tuncay Özkan"ın konuyla ilgili yaptığı çok sert açıklamalar:


"CHP diğer medya gruplarıyla-kuruluşlarıyla hangi ilişki içerisindeyse bizimle de aynı ilişki içinde. Bunu gecen sene seçimimden önce de gündeme getirdiler; şimdi de gündeme getiriyorlar.

Söylediklerinin tamamı yalan, yazdıklarının tamamı yalan; her şey yalan. Bu da zaten Maliye"nin raporuyla sabit.

Bütün bu yalanlarının üzerine CHP"yi ve Kanaltürk"ü yıpratmak için bunu yapıyorlar. Her altı ayda bir bunu yapıyorlar.

Hep aynı çamura girip bataklıkta debelenmeyi baharet sayıyorlar. Faturası kesilmiş, ilişki bitmiş.Diğer gazete televizyon kuruluşlarıyla CHP"nin ilişkisi neyse bizimle de CHP"nin mali ilişkisi budur.

Başka hiçbir şey yok. Bu Cumhuriyet Hak Partisi"nin kuruluşundan bu güne kadarki sureci anlatan bir belgesel. 13 bölümlük bir belgesel; teslim edildi Cumhuriyet Halk Partisi"ne. Tamamı faturalandırılmıştır.

Hepsinin faturası-KDVsi ödenmiştir. Açıkta bir tek işlem yoktur. İşlem biteli yaklaşık neredeyse bir sene olmuştur. Faturalaşma bitmiştir karşılıklı. Böyle bir yalan, onların yarattıkları yalan…

Gündeme uymak zorunda mıyım ben? Allah bunların belasını versin. İftira için gazete çıkartıyorlar. Yalancılar, alçaklar, namussuzlar…

Eğer o yazdıklarını ispat edemezlerse, bundan önce de edemediler, şerefsizler, haysiyetsizler, namussuzlar. Cumhuriyet Halk Partisi bundan dolayı kapanacakmış, alçaklar!

Cumhuriyet Halk Partisi Hürriyet gazetesiyle böyle bir ilişki kurduğunda Cumhuriyet Halk Partisi kapanıyor mu? Parayı veriyor faturasını alıyor oldubitti, bu kadar. Fethullahçı numaralar…

Alçaklar, namussuzlar, ahlaksızlar… Madem öyle gel Maliye Bakanlığı"na ne yapacaksan yap. Elimde üç buçuk yıldır bütün belgeler elimde. Sadece CHP ile ilgili değil Kanaltürk"ü yıpratmak istiyorlar.

Alçaklık, namussuzluk, hayasızlık… Başka hiçbir şey değil!

Tuncay Bey, bununla birlikte Ergenekon göz altılarının olduğu gün, size gelen bir paket tekrar gündeme geldi. Kanaltürk"e gelmişti o paket? Ne vardı o paketin içinde tam olarak?

Tuncay Özkan: Tutuklamaların yapıldığı gün ben Milas"tan İstanbul"a döndüğümde arkadaşlar bir zarfın geldiğini, zarfın içinde yolda havaalanındayken daha zarfın geldiğini benim adıma bu zarfın içinden iki SIM kart bir de telefon çıktığını- kullanılmış cep telefonun çıktığını, ama bundan da önemlisi Harbiye Ordu Evi"nin krokilerinin zarfın içinde bulunduğunu söylediler.

Arkadaşlarımız zaten bunun tutanağını tutmuşlar, hemen Şişli Savcılığı"na göndermişler. Şişli Savcılığı gerekli soruşturmayı yapmış. Bizim başvurumuz üzerine. Olay budur efendim.

Herhalde bizimle ilgili bir kumpas, bir provokasyon, bir hazırlıktı, böyle değerlendiriyorum. Olayın ilk günü hemen, bir adam bunu niçin yapar? O SIM kartlarda ne var savcılar bilir, biz bakmadık. O telefonda ne var tabi biz bunu bilmiyoruz, savcılar biliyor. Ama soruşturma bittiğinde ben de sizin gibi öğrenmiş olacağım. "


Odatv