Özkalfa düdüğünü çaldı, ancak ortalanan top gol olunca, hakem de golü verdi. Pozisyonun devamı oyun kuralı ihlalini meydana getirdi

İnönü Stadı"ndaki olumsuz hava ve saha şartları futbolcuları olduğu gibi hakemlerin görüşünü de zorlaştırdı. Karşılaşmada birçok tartışmalı pozisyon yaşandı.
Özkalfa"nın topla bilerek elle oynadığı için Ozan"a çıkardığı sarı kart doğruydu. Aynı oyuncuyu Ernst"e karşıdan kayarak yaptığı kontrolsüz hareketi nedeniyle ikinci sarıdan kırmızı kartla 15. dakikada oyundan ihraç etmesi gerekirdi.
Oyundan atılması gereken Ozan 18. dakikada Bursaspor"u öne geçiren golü attı. Ceza alanı içinde Sercan-Tello ikili mücadelesindeki devam kararı doğruydu. İkinci devre kale alanı içinde Ferrari Ivankov"a faul yaptı. Atılan golün iptal kararı yerindeydi.
Beşiktaş"ın attığı beraberlik golü öncesi çok ilginç bir pozisyon yaşandı. Tello topun başında Ali Tandoğan ise topun önünde oyuna çabuk başlamasını engellemek için durdu. Özkalfa araya girerek Ali"yi uzaklaştırdı. Tello bu arada hakemi eli ile itekledi. Özkalfa düdüğünü Tello"ya göstererek beklemesini işaret etti. Ama çalmadı. Bu arada Tello atışı kullandı. Tolga Özkalfa ise top oyuna girdikten sonra düdüğünü çaldı. Ortalanan topta Nobre beraberlik golünü attı. Top oyuna girdikten sonra düdük çaldığı için oyun durmalıydı. Pozisyonun devamı oyun kuralı ihlalini meydana getirdi.
Böyle bir olayın benzeri yıllar önce İnönü Stadı"nda Beşiktaş-Gençlerbirliği maçında meydana gelmişti. Serbest vuruş kullanılmıştı. O zamanki maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu atıştan sonra düdük çalmış ve pozisyon golle sonuçlanmıştı. Müftüoğlu da golü vermişti. Futbol Federasyonu o maçı
kural hatası nedeniyle tekrar ettirmişti.

Penaltı değildi
Ceza alanı içinde İbrahim Toraman, Zapotocny"nin kayarak geldiğini görünce kendini yere bıraktı. İbrahim Toraman"a hakemi aldatmadan kart göstermesi gerekirken penaltı verdi. Karşılaşmayı Bursaspor"un kazanması müsabaka boyu verdiği kararlarla skoru etkileyen Tolga Özkalfa"nın hatalarını örttü.

TOLGA ÖZKALFA
"Düdük çalmadım"
Beşiktaş"ın Nobre ile bulduğu beraberlik golü bir hayli sıkıntı yarattı. Bursasporlu oyuncular da Tello"nun hakem Tolga Özkalfa"yı iterek oyunu hemen başlatmasına yoğun bir şekilde itiraz ettiler.
Özkalfa"nın topun başına geçerek Bursasporlu oyuncuları yerlerine geçmeleri konusunda uyarırken, pozisyonun gelişmesi ve Tello topa vurduktan sonra Tolga Özkalfa"nın düdüğünü ağzına getirmesi kural hatası tartışmalarının tavan yapmasına neden oldu.

Tekrarı olmaz
Karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa"nın maçtan sonra gözlemci İbrahim Aksoy"a, pozisyonda Tello"nun oyunu hemen başlattığını, önce düdük çalmaya niyetlendiğini ancak bundan vazgeçtiğini söylediği öğrenildi. MHK"nin de Bursaspor"un galip gelmesi nedeniyle rahatladığı, yeşil-beyazlı takımın kural hatası yapıldığı yönünde bir itirazda bulunmayacak olması nedeniyle maçın tekrar edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi.
Beşiktaş"tan herhangi bir itiraz gelmesi halinde bile, siyah-beyazlı ekibin skor açısından herhangi bir mağduriyeti bulunmaması nedeniyle bir sonuca varamayacağı kaydedildi./milliyet