Türkiye Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. yılı dolayısıyla düzenlenen ''Kobra: Özgür Sanatın 1000 Günü'' sergisi, yarın Sabancı Üniversitesi (SÜ) Sakıp Sabancı Müzesi'nde ziyarete açılacak.

Serginin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, ''Kobra'' sanat akımının hayranı olduğunu belirterek, serginin Türkiye'ye gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılının kutlandığını hatırlatan Kervers, ''Bu yıl, iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel ve sanatsal ilişkilerin geliştirilmesi için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu tür sergiler, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek ve sürdürülebilir ilişkilere katkıda bulunacak'' diye konuştu.

Müze Müdürü Nazan Ölçer de ''Kobra'' sanat akımının eserlerinden oluşan serginin ziyaretçilerini, neşeli bir yolculuğun beklediğini söyledi.

Ölçer, ziyaretçilerin Kobra sanat akımının örneklerinin yanı sıra dönemin atmosferini, belgeseller ve sanatçıların etkiledikleri müzisyenlerin eserleriyle hissetme şansını bulacaklarını belirtti.

Toplantıya, Amsterdam'daki Kobra Modern Sanat Müzesi'nin Müdürü Els Ottenhof ile Sanat Direktörü Katja Weitering de katıldı.

-Sergi-

İsmini kurucu sanatçıların yaşadıkları Kopenhag, Brüksel ve Amsterdam'ın ilk harflerinin birleşiminden alan ''Kobra'' sanat akımının öne çıkan eserlerinden oluşan ''Kobra: Özgür Sanatın 1000 Günü'' sergisiyle Hollanda'daki Kobra Modern Sanat Müzesi ve ABN AMRO Bank'ın özel koleksiyonuna ait eserler ilk kez Türkiye'de sanatseverlerle buluşacak.

Ziyaretçiler, sanatçı Karel Appel'in ''Kadınlar, Çocuklar, Hayvanlar'' tablosunun yanı sıra Eugene Brands, Constant, Corneille, Asger Jorn gibi sanatçıların imzalarını taşıyan 60'ın üzerinde eseri görme fırsatı bulacak. Sanatçılar hakkında yapılmış belgeseller de sergide gösterilecek.

Sergi, 16 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.