Ocak ayında çıkarttığı “Brass Bu İşleri” albümü ile büyük beğeni toplayan, baritondan tenora uzanan ses rengiyle dikkatleri çeken başarılı müzisyen Özgür Kıyat, Makedonya kökenli, etnik-balkan müzik grubu Aguşev Orkestrası eşliğinde Didim Belediyesinin Kültürel etkinlikleri kapsamında Didim’de sahne aldı. LTB yaz konserleri kapsamında ücretsiz düzenlenen konser dün akşam saat 22:00’de Yalı Caddesinde gerçekleştirildi. Cadde üzerine kurulan platformda sahne alan Özgür Kıyat, Aguşev Orkestrası eşliğinde albümünde yer alan birbirinden güzel Türküleri seslendirdi.

Zaman zaman Didimlilerin eşlik ettiği türkülerde kimi zaman tempo tutan Didimliler kimi zamanda oynayarak konserin tadını çıkardı. Bazı Didimliler ise sahil kesimine oturarak konserin tadını deniz kenarında çıkardı.

Kendisini “sanatçı” değil “sevdalı” olarak adlandıran Özgür Kıyat; etnik, evrensel ve popüler tınıları kaynaştırdığı şarkılarını, Aguşev Orkestrası eşliğinde hayranlarını sunmaya çalıştığını söyledi. Ruhi Su dinleyerek büyüdüğünü belirten Kıyat, Su’nun “Türküleri geliştirmek ve genişletmek lazım” sözünden yola çıkarak, sadece yerel enstrümanları kullanarak halk şarkılarını geniş kitlere yaymanın mümkün olmadığını düşünüp Halk şarkılarının orijinal yapılarını bozmadan, onları evrensel enstrüman ve müzikle birleştirerek evrenselleştirmeye çalıştığını belirtti.

24 Temmuz - 3 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Özgür Kıyat ile Aguşev Orkestrası LTB yaz konserleri 1 Ağustos Çarşamba akşamı Turgutreis’te gerçekleştirilecek. Konserlerin halka açık ve ücretsiz olduğu da bildirildi.