Ocak ayında çıkarttığı “Brass Bu İşleri” albümü ile büyük beğeni toplayan, baritondan tenora uzanan ses rengiyle dikkatleri çeken başarılı müzisyen Özgür Kıyat, Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle Kuşadası İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda Makedonya kökenli, etnik-balkan müzik grubu Aguşev Orkestrası eşliğinde sahne aldı.

LTB Yaz Konserleri için Akçay, Ayvalık, Dikili, Foça ve Alaçatı’dan sonra Kuşadası’na gelen Özgür Kıyat’ın büyük ilgi gören ücret halk konseri Kuşadası Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Kendisini “sanatçı” değil “sevdalı” olarak adlandıran Özgür Kıyat; etnik, evrensel ve popüler tınıları kaynaştırdığı şarkılarını, Aguşev Orkestrası eşliğinde LTB Yaz Konserleri’nde müzikseverlerle buluşturuyor.

Ruhi Su dinleyerek büyüdüğünü belirten Özgür Kıyat, Su’nun “Türküleri geliştirmek ve genişletmek lazım” sözünden yola çıkarak, sadece yerel enstrümanları kullanarak halk şarkılarını geniş kitlere yaymanın mümkün olmadığını düşünüp Halk şarkılarının orijinal yapılarını bozmadan, onları evrensel enstrüman ve müzikle birleştirerek evrenselleştiriyor. Kuşadası’nda konserinde Kuşadalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği konserin sonunda Özgür Kıyat ve Makedon Aquşevi orkestrası alkışlarla uğurlandı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png