Bu yıl özelleştirme uygulamalarından 6,3 milyar dolar gelir elde edilirken, ihalesi tamamlanan ancak devir işlemi yapılmayan özelleştirme uygulamalarından ise 4,2 milyar dolar bekleniyor.
Petkim Petrokimya Holding A.Ş'nin özelleştirme işleminden 2 milyar 40 milyon dolar, TEKEL ve Sigara Sanayi İşletmeleri ve Ticaret A.Ş'nin devir bedelinin de içinde yer aldığı tesis ve varlık satış veya devrinden toplam 2 milyar 256 milyon dolar, Türk Telekomünikasyon'un halka arzından 1 milyar 911 milyon dolar, bedelli devir işlemlerinden ise 89,2 milyon dolar gelir elde edildi.

Böylece 2008'in başından itibaren satış veya devir işlemleri tamamlanan özelleştirme gelirleri 6,3 milyar doları buldu.

Öte yandan, ihalesi tamamlanmış onay ve sözleşmesi imza aşamasındaki kuruluşlar arasında TCDD'ye ait İzmir, Derince, Bandırma ve Samsun limanları ile Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş ve Aras Elektrik Dağıtım A.Ş bulunuyor.

Sümer Holding A.Ş'ye ait Adıyaman taşınmazı ve TEKEL ve Sigara Sanayi İşletmelerine ait Ayvalık Tuzlası da ihalesi tamamlanmış onay ve sözleşmesi imza aşamasındaki kuruluşlar arasında yer alıyor.