Mart ayı boyunca sürecek kutlamalar dahilinde; kadınları birebir ilgilendiren branşlarda sunulacak avantajların yanı sıra kadın sağlığı üzerine düzenlenecek seminerlerle bilgi sahibi olacak.
Özel Medline Aydın Hastanesi, Mart ayı boyunca kadın sağlığı ve diyet konularında kadınlar için özel avantajlar sunuyor. Ay boyunca düzenlenecek seminerlerle de kadınları bilgilendirmeyi amaçlayan Özel Medline Aydın Hastanesi Tıbbi Hizmetler Direktörü Op. Dr. Serkan Kurnaz, “Sağlıkta karar verici olan kadınlarımızın öncelikle kendilerine bakmaları gerektiğini düşünüyoruz. ‘Sağlığın İçin Bugün Harekete Geç’ sloganıyla yola çıktığımız bu projede, Kadınlar Günü kutlamalarını tüm aya yayarak kadınları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
8 Mart Kadınlar Günü’ne özel, Medline Aydın Hastanesi olarak hastanelerine gelen hanımlara ve kadın personele üzerinde sağlığa ilişkin çeşitli mesajlar bulunan elmalar dağıtıklarını açıklayan Kurnaz, “Elma; içeriğindeki C, B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin A ve E vitaminlerinin yanı sıra, fosfor, kalsiyum, demir, çinko, manganez gibi hücre metabolizmasında önemli rolleri olan mineralleri de içermesi bakımından son derece faydalı bir meyvedir. Yüksek lif içermesinden dolayı sindirim sistemine de faydası olan elma, aynı sebepten dolayı günde düzenli olarak 3 adet yenmesiyle yağ birikmesine engel olduğu araştırmalarla da tespit edilmiştir. Biz de bütün bu faydalarından hareketle, bu güne özel sağlığın sembolü olarak elmayı benimseyerek kadınlarımıza hediye ederek, bir kez daha sağlıklarına özen göstermeleri gerektiğini vurgulamak istedik” diye konuştu.