Krize rağmen bu yıl Davos"a özel jetleriyle giden CEO"ların sayısı artış gösterdi. Hükümetten milyarlarca dolarlık yardım alan finansal kuruluşların lyöneticileri charter seferlerle uçmayı yeğledi.

Buna karşın Davos"ta bu yıl hizmet veren uçak sayısı 325"i aştı. Geçtiğimiz gün 50 milyon dolarlık jet tartışmasıyla gündeme gelen ve ABD hükümetinden yardım alan Citigroup yöneticileri Sir Win Bischoff, William Rhodes, William Mills ve Alan MacDonald Davos"a gelmek için tarifeli sefer kullandı. Goldman Sachs COO"su Gary Cohn, ve Bank of America yöneticileri de Davos"a gelmek için ticari uçuşları seçti.

Talep 2008"den çok

Buna karşın Davos"a özel jet seferleri düzenleyen ExecuJet, bu yıl Davos"a gelen yöneticielrden önceki yıllara oranla daha büyük talep geldiğini dile getirdi. UBS"in CEO"su Davos"a ulaşmak için tren veya otobüs kullandığını açıkladı. Credit Suisse CEO"su Brady Dougan"ın da Davos"a otomobil ile geleceği ifade edildi.

Ticari uçuşlarda first class uçmaktan daha ucuza mal olan jetler özellikle bugünlerde büyük tartışma yaratıyor. Bu nedenle şu an yöneticielrini Davos"a özel jet ile gönderdiğini açıklayan banka sayısı JP Morgan ile sınırlı kalıyor. Morgan Stanley, ve Apollo Investment Corporation ise yöneticilerinin Davos"a ulaşmak için kullandığı yolu açıklamaya yanaşmıyor.

Otomotivciler başlattı

Krizde jet tartışması ilk olarak ABD"de devletten yardım isteyen otomotiv firmalarının CEO"larının Kongre ile görüşmek için özel jet kullanmasıyla ortaya çıkmıştı. Ayyuka çıkan eleştiriler üzerine devlet yardım etmeye yanaşmamış ve görüşmeyi ileri bir tarihe ertelemişti. CEO" lar ikinci görüşme için ticari uçuşları ve kendi arabalarını kullanmayı tercih etmişti.
Hürriyet