Nevzat Biçer Parkı’nda düzenlenen dinletiye Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, sivil toplum kuruluşları temsilciler ile davetliler katıldı.
Dinleti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Özel İnsanlar Kaynaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aygül Mutlu yaptığı konuşmada bir engelli arkadaşlarının tekerlekli sandalyesini aldıklarını ve bu dinletiyi sandalyenin ücretinden geriye kalan küçük miktardaki meblağı tamamlamak için düzenlediklerini söyledi.
Dinletiye katılanlara teşekkür eden Mutlu, “Hayatta en büyük sorunu engelliler yaşıyor. Bugün toplumun her kesiminde ve yaşamın her anında engellilere rastlayabiliyoruz. Engelliler zihinsel ve bedensel engelliler olarak ikiye ayrılmakta. Özellikle bedensel engellileri topluma kazandırmak mümkün. Dilencilere baktığımızda, çoğu bedensel engellilerden oluşuyor. Aslında bu dilenmenin de sebebi biziz” dedi.
Beethoven, Aşık Veysel gibi çok önemli kişiliklerin insanları yönlendirdiğini ve onlarında engelli olduğunu kaydeden Mutlu” Önemli olan vücutların değil, beynin engelli olmaması” diyerek davetlilere engellilere sahip çıkmaya çağırdı.
Geceye katılan davetliler,dinleti boyunca gönüllerince eğlendiler. Gecenin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.