Bilindiği gibi; geçtiğimiz Şubat ayında Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ihale operasyonu kapsamında Aydın merkeze bağlı Kuyulu, İncirliova’nın İkizdere, Kuşadası’nın Yaylaköy ve Koçarlı’nın Bağcılar köylerinde yapılan köy konakları ve imam lojmanları, sulama kanalları, yol yapımı ve taş döşeme işlerinde yolsuzluk yaptığı ileri sürülen 10 şüpheli önceki gün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.
Yapılan operasyon kapsamında söz konusu köylerde yapılan işlerin ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla Aydın Özel İdare Destek Hizmetler Müdürü R.A., memurlar İ. C. ve İ.T. , Aydın merkez Kuyulu Köyü Muhtarı A.K., Kuşadası’nın Yaylaköy Muhtarı C.Ç., İncirliova’nın İkizdere Muhtarı S.Ö., Koçarlı’nın Bağcılar Köyü Muhtarı A.A., müteahhitler B.Ç. ve A.Ş.K. ile müteahhidin yanında çalışan bir bayan gözaltına alınmıştı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde şüphelilerin iki gün süren sorgulamasının ardından müteahhidin yanında çalışan ve ismi açıklanmayan bayan serbest bırakılmıştı.
Adli makamlara sevk edilen 9 şüpheliden Aydın Özel İdare Destek Hizmetler Müdürü R.A. ve memur İ.T., İncirliova’nın İkizdere Muhtarı S.Ö., Koçarlı’nın Bağcılar Köyü Muhtarı A.A., müteahhitler B.Ç. ve A.Ş.K. tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine konulmuştu. Soruşturma kapsamında hakim karşısına çıkan Özel İdare memuru İ. C. ve Aydın merkez Kuyulu Köyü Muhtarı A.K. ile Kuşadası’nın Yaylaköy Muhtarı C.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
İhale operasyonu kapsamında tutuklanan sanıkların yargılanmasına bugün itibariyle devam edildi. İhaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla tutuklanan 6 şüphelinin tamamı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aydın Adliyesi önünde duruşmadan çıkacak sonucu bekleyen 200-250 kişilik kalabalık, tahliye kararının ardından büyük bir sevinç yaşadı. Adliyeden çıkarken mutlulukları yüzlerine yansıyan tutulu sanıklar, tahliye işlemleri için cezaevine götürüldü. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120613aw000700_04.jpg