Pasaportu verenler Özel Harekatçı. Üçü de gözaltına alındı

İstanbul Atatürk Havalimanı dün 'vizesiz aşk' operasyonuna sahne oldu... İçinde Özel Harekat polislerinin de yer aldığı, 'sahte yeşil pasaport' denemesi şöyle gerçekleşti:

Sevilay Şengül K., birkaç ay önce M.K ile evlendi. M.K., yıllardır çalıştığı Fransa'ya dönmek zorunda kaldı ama eşinin vize talebine olumsuz yanıt çıktı. M.K. Fransa'nın yolunu tuttu, Şengül K. Türkiye'de kaldı. Vize ayrılığını aşmak isteyen kadın yurtdışına çıkabilmek için çevresinden yardım istedi.

AZERBAYCAN'A BİLET ALDI

Genç kadına 'Sen vize istemeyen bir ülkeye gitmek için bilet al' tavsiyesi verildi.

Şengül K. plana uydu, Bakü'ye gitmek için pasaportuyla havalimanına geldi.

Azerbaycan, Türk vatandaşlarından vize istemediği için genç kadın, THY uçağına binme bahanesiyle pasaport kontrolünden geçti. Fransa'ya gidebilmesi için beklemeye başladı. Yanına gelen iki kişi, yeşil pasaport uzattı. Şahıslar, üzerinde fotoğrafı bulunan kaşeli yeşil pasaportla Fransa uçağına binmesini söyledi. Bu sırada koşuşturmacayı fark eden havalimanında görevli polisler genç kadın ve iki kişiye kimlik sordu. Şahıslar, 'polisiz' dedi. Yapılan araştırmada ikilinin Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli olduğu anlaşıldı.

'ONLAR VERDİ'

Polis, genç kadındaki yeşil pasaportun da sahte olduğunu tespit etti. Özel Harekatçılar ile Şengül K. gözaltına alındı. Yapılan aramada polislerin üzerinden 5 bin dolar çıktı. Şengül K. ifadesinde kendisine sahte yeşil pasaportu polislerin verdiğini söyledi.

MÜDÜRÜN KIZINA AİT

BakIrköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen 3 kişi 'adli kontrolle' serbest kaldı.

Özel Harekatçılar açığa alındı. Pasaport emekli bir emniyet müdürünün kızının kayıp pasaportu çıktı. Üzerine fotoğraf yapıştırılmış.
Akşam