Şikayetvar’ protalına gönderilen bir şikayet “Özel Hayat Gizliliği”ni bir kez daha gündeme getirdi. Düzce Aka Kız Öğrenci Yurdu yönetimi genç kızların yılbaşı gecesi eğlence fotoğraflarını hem internet sitesinde hem de broşürlere basıp tüm Düzce’ye dağıtması tartışma yarattı. 
 
 
'Fotoğraflarımızı broşürde görünce inanamadık'
 
“Haberimiz olmadan özel fotoğraflarımız internet sitesinde yayınladı” diye feryat eden kız öğrenciler “Yılbaşı gecesi çekilen fotoğraflarımızı internette ve tüm Düzce’de görünce şok olduk. Okullarda dağıtılan broşürlerde fotoğraflarımızı görünce ilk önce inanamadık. Reklam amacı ile özel hayat gizliliği ihlal edildi” dedi.
 
'Bütün öğrencilerden izin almadık'
 
 
Gelen şikayetler sonrası açıklama yapan yönetim durumun gayet normal olduğunu ifade ederek “Yasa dışı bir şey yapmadık. Fotoğraflarda yer alan öğrenciler yurdun öğrencileri. Yılbaşında çektiğimiz fotoğrafları internet sitesinde ve broşürlerde kullandık. Aslında fotoğraflar bu amaçla çekilmedi. Fotoğrafta yer alan öğrencilerden tek tek izin almadık fakat; birkaç kişi kullanabileceğimizi söyledi” şeklinde açıklama yaptı.
Özel hayatın gizliliğine dokunulamaz!'
 
Özel hayatın gizliliği ve korunması hakkında bilgi veren Hukuk ve Hayat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yiğit Kaçar, “Anayasamızın ‘Özel Hayatın Gizliliği ve Korunması’ üst başlığı altında düzenlenen 20 ve 22’nci maddelerinde, herkesin özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkı olduğu, özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulmayacağı, keza herkesin haberleşme hürriyetine sahip olduğu ve bu hürriyetin gizliliğinin esas olduğu, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak, usulüne göre verilmiş hakim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ve kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin üstü, özel kağıtları ve eşyasının aranamayacağı ve bunlara el konulamayacağı, haberleşmesinin engellenemeyeceği ve gizliliğine dokunulamayacağı hüküm altına alınmıştır” diyerek konunun önemine dikkat çekti.
 
'Fotoğrafların ifşası suçtur'
 
“Özel hayatın gizliliğinin ihlali suç olarak sayılmıştır. Özel hayata ilişkin görüntü ve seslerin ifşası da suçtur” diyen Av. Kaçar, fotoğrafların ifşasını Türk Ceza Kanunu’na göre şöyle açıkladı:  Türk Ceza Kanununda “Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AHİS) 8’nci maddesi hükümleri göz önüne alınarak düzenleme yapılmıştır. Burada özel hayatın gizliliğinin ihlâli suç olarak sayılmıştır. Diğer bir deyişle gizli yaşam alanına girerek veya başka suretle başkaları tarafından görülmesi mümkün olmayan bir özel yaşam olayının saptanması ve kaydedilmesi suç olarak düzenlenmiştir. Sözkonusu olayda, ögrencilerin bir eğlence esnasında çekilmiş görüntüleri, özel hayatlarına ilişkin olarak değerlendirilmelidir. Kişinin özel hayatına ilişkin görüntü ve seslerin hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi suçu, herhangi bir şekilde elde edilmiş, kişinin özel hayatına ait görüntü ve seslerin, kişinin rızası olmadan yayılması ve bunların yetkisiz kişiler tarafından görülmesiyle oluşur. Söz konusu fotoğrafların rıza ile çekilmiş olması da sonucu değiştirmez. Zira fotoğraflarda yer alan gençler, söz konusu fotoğrafların üçüncü kisilere ifşa edileceğini düşünmemiş ve istememiş olabilir.”