Son dönemde artan PKK saldırılarının ardından gündeme gelen Kuzey Irak’ta Kandil’e yönelik kara harekâtı hazırlıklarında son aşamaya gelindiği belirtiliyor. Olası bir kara harekâtını yürütmesi beklenen Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı’nda önceki gün hazırlıkları gözden geçiren Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları dün de bölge illerindeki askeri birlikleri ziyaret etti. 
 
Genelkurmay Başkanı Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Murat Bilge ve Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu’nun dünkü turunda Batman, Siirt ve Şırnak vardı. 
Komutanların öğleden sonraki Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nı ziyareti dikkat çekti. 
 
4 korucu kaçırıldı 
Eylemlerini sürdüren PKK ise Şırnak’ta dört korucuyu kaçırdı. Korucuların kurtarılması için operasyonlar başlatırken, sınırda da yoğun askeri hareketlilik sürüyor. Şırnak’ta Sınır Tümen Komutanlığı başta olmak üzere İkizce, Seslice ve Akçay Jandarma Tugay Komutanlıkları’nda hareketli bir gün yaşandı. Helikopterler, K. Irak sınırına hakim Siyah Kaya, Kurtdağı, Düğün Dağı ve Kantur Dağlar’ına özel eğitimli ve uzman çavuşlardan oluşan birlikleri indiriyor. Mardin’den gelen 40 sivil araçlık özel eğitimli birlikler ise dün 23’ncü Jandarma Sınır Tümeni’ne geldi. Bu arada, Van’ın Gürpınar ilçesinde PKK ateşi sonucu 2 polis yaralandı.
Şahin: Koruculuk devam edecek 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, koruculuğun kaldırılmasını düşünmediklerini açıkladı. Kastamonu’ya ahşap fuarının açılışına giden Bakan Şahin, soruları yanıtladı. Önceki gün Adana’da bombalı saldırı girişiminde düzeneği hazırlayan kişinin korucu olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan gazetecinin, “Koruculuk sistemi ile ilgili bir düzenleme, yaptırım söz konusu olacak mı” sorusu üzerine Şahin, “Yanlış yapanlar cezasını alır, karşılığını bulur, ama korucuların yanlışından dolayı koruculuk sisteminin kaldırılması gibi bir çözümü bugün için düşünmeyiz, düşünmüyoruz. Kendilerinin güvenlik açısından daha çok soruşturmaya tabi tutulmasını arkadaşlarımız yürütüyorlar. Koruculuk, şimdilik devam edecek” dedi.