Samanyolu Haber TV'de Öğle Arası programına konuk olan gazeteci-yazar Cüneyt Özdemir 'dindar gençlik' ve 'tinerci gençlik' genellemeleri altında başlayan polemiğe ilişkin düşüncelerini aktardı.

KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Cüneyt Özdemir, kendi programına konuk olarak çıkardığı tinerci çocuk ile ilgili amaçlarının ortamı germek olmadığını sadece farklı bakış açısıyla olayı irdelemeyi amaçladıklarını söyledi. Özdemir, annesinin başörtüsü taktığını söylediği için kendisine tepki gösterenlerin olduğunu ve bir karalama kampanyasının başlatıldığını belirtti.

Cüneyt Özdemir: Umarım CHP bölünür

Yeni anayasa hazırlık çalışmalarının etkin bir şekilde sürdürülmesi için Türkiye'deki siyaset dilinin yumuşaması gerektiğini belirten Özdemir 'Eğitimde inanılmaz iyi işler yapılıyor, sağlıkta büyük bir reform yapıldı, ekonomi tıkırında; yani işler iyi gidiyor. Peki bu gerilim neden?' diyerek referandum öncesindeki vaadlere de gönderme yaptı.

CHP'de yaklaşan kurultaya ilişkin olarak da 'Ben CHP'nin bölünmesinden yanayım; açık söylüyorum. Riskli bir söz ama eğer CHP büyümek istiyorsa bölünmesi şart diye düşünüyorum. CHP'de her iki grup içinde de bir iktidar savaşı var. Hangisi kazanırsa kazansın CHP gerçek kimliğiyle ayakta duramayacak; şizofren bir yeri olacak' diyerek görüşlerini aktardı.