Ergenekon örgütünün finansörü olduğu öne sürülen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, haksız kazanç elde ettiği suçlamalarını reddetti.

Ergenekon örgütünün finansörü olduğu ileri sürülen Türk-İş"e bağlı Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, haksız mal varlığı elde ettiği ve Cumhuriyet gazetesinin yüzde 40 hissesine sahip olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Bir tane işveren çıksın, Özbek"e şunu şunu yaptım desin, derhal bırakır, intihar ederim” dedi.

Özbek, sendikanın genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısının açılışında, “Hükümet yanlısı birtakım medya kuruluşu, basın etiğini ve vicdanını bir kenara atarak "tetikçi gibi" hareket etmekte ve beni arkadan vurmaya çalışmaktadır” diye konuştu.

Sendikasının Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın"ın, “sendikayı zarara uğratarak haksız kazanç elde ettiği” iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da anımsatan Özbek, iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu öne sürdü.

Mal varlığı hakkındaki iddialara yanıt veren Özbek, “37 yıllık sendikacıyım. Özel sektör sendikacısıyım. Bir tane işveren çıksın, Özbek"e şunu şunu yaptım desin, derhal bırakır, intihar ederim. Yazılanlar kadar malım olsa şimdi Karun kadar zengindim. Evim var, olmayacak mı?” diye konuştu.