Aydın"da albüm çalışmalarına başlayan sanatçı İrfan Özbek, bunun nedenini "Aydın benim için ilham kaynağı bir şehir" sözleriyle açıkladı. Elazığ"ın Karakoçan ilçesinden 1976 yılında ailece Aydın"a göç eden İrfan Özbek, Aydın"da Güzelhisar İlkokulu ve akabinde Efeler Lisesi"ndeki öğreniminin ardından, İstanbul Üniversitesi Fizik, Turizm-Otelcilik ve Arkeoloji bölümlerinde okudu. Mezuniyetini takiben 2005 yılında Finlandiya"nın başkenti Helsinki"ye yerleşti. Halen bu şehirde, çeşitli gruplarla ve bireysel olarak sahne alıp, konserler veriyor.
Finlandiya"nın başkenti Helsinki"de yaşamını sürdüren İrfan Özbek, bugünlerde yeni albümü için Helsinki-İstanbul-Aydın üçgeninde adeta mekik dokuyor. Yurt dışında müzik yaşamını sürdüren, ancak Aydın sevgisinin bir başka olduğunu ifade ederek özlemini dile getiren İrfan Özbek ; “Aydın"ı, Güzelhisar Mahallesi"yle, Aydınspor"uyla, efesiyle-zeybeğiyle, Aytepe"siyle, Menderes Bulvarı"yla, Çeştepe"siyle çok seviyorum ve hep özlüyorum. Aydın"da yaşadığım öğrencilik yıllarımda, uzun süre zeybek oynayıp daha sonra da halk oyunları eğitmenliği yaptım. Bu vesile ile Ege ve Aydın zeybek kültürünü yakından inceleme, özümseme şansına sahip oldum. 2009 yılında çıkardığım Dilbend isimli albümüme özellikle Aydınlı hemşerilerimin gösterdiği yoğun ilgiden oldukça memnunum, bu beni çok mutlu etti. Çocukluğumu yaşadığım şehir olan Aydın"ın benim kalbimde ayrı bir yeri var. Aydın"dan gelen konser tekliflerini değerlendiriyorum. Aydın"da sevdiklerimle bir gün mutlaka buluşmak, canlı performans ile şarkılarımı binlerce hemşerimle beraber söylemek istiyorum” diye konuştu.
Aydın"ın, Türkiye"nin sevdiği önemli ses sanatçıları ve besteciler çıkardığını ve bu sanatçıların müzik yaşantılarının ilk kayıtlarını yapan Prodüksiyon Osman Akgündüz"e de teşekkür eden Özbek, “Benim de 1994 yılında profesyonel anlamda ilk ses kayıtlarımı gerçekleştiren Osman Akgündüz ve usta aranjör Ramazan Uslu, Aydınlılar için büyük bir şans. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.