Uluslararası özel sermaye fonu şirketi BC Partners, Koç Holding ve Migros Türk'ün eski CEO'su Bülend Özaydınlı'nın Migros'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve ortağı olacağını bildirdi.

BC Partners'dan yapılan açıklamada, "BC Partners tarafından yönetilen fonlar, Türkiye'nin en büyük süpermarket zinciri Migros Türk T.A.Ş.'nin yüzde 50.8'ini, toplam 3.9 milyar YTL (3.25 milyar ABD doları) tutarında piyasa değerini temsilen hisse başına 21.85 YTL fiyatı ile Koç Holding'den satın alıyor" dendi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmekte olan geriye kalan halka açık hisseler için uygun bir zamanda çağrı yapılacağını bildiren BC Partners, "Satın alıma katılan azınlık
yatırımcılarının içinde Türkiye'nin lider yatırım özel yatırım fonu şirketi Turkven Private Equity ve DeA Capital yer almaktadırlar. Koç Holding ve Migros Türk'ün eski CEO'su Bülend Özaydınlı grubun yeni yönetim kurulu başkanı ve ortağı olacaktır" diye kaydetti.

Açıklamada ayrıca, grubun 14 bin 800'den fazla çalışan istihdam ettiği ve 2006 yılında yaklaşık 4,3 milyar YTL tutarında satış gerçekleştirdiği bildirildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan BC Partners'da kıdemli ortak Nikos Stathopoulos, "Pazardaki öncü konumu, güçlü ve güvenilir markası, çok yönlü stratejisi ve Türkiye'deki geniş mağaza ağı ile Migros, hızla büyüyen gıda perakendecilik pazarından, olumlu demografik eğilimlerden ve Türk ekonomisinin pozitif dinamiklerinden ideal şekilde faydalanacak durumdadır" şeklinde konuştu.

BC Partners'da kıdemli ortak olan Francesco Conte ise, "Bu BC Partners'ın Türkiye'deki ilk yatırımını temsil etmektedir ve biz işletmenin geliştirilmesi ve ileride yapılacak yatırımlar için yönetim ekibiyle birlikte çalışmaya kararlıyız" diye kaydetti.

Öte yandan BC Partners'a satın alımda Merrill Lynch ve Sardis Capital danışmanlık verdiği ve satın alma işleminin Garanti Bankası, İş Bankası ve Vakıfbank tarafından finanse edileceği bildirildi.