ANKARA"nın tarihi ve turistik ilçesi olan Beypazarı"nda yerel seçimlerde yüzde 45.5"lik bir oy oranı ile MHP"den Belediye Başkanı seçildikten 2 yıl sonra AK Parti"ye geçen M. Cengiz Özalp, hükümet kanadından büyük vaadler aldığını belirtirken, "Bunlar gerçekleştikçe açıklayacağım" dedi. Başkan Özalp, siyaset adamı olmadığını hatırlatırken, "seçmenlerime ihanet ettim dedim. Ancak bunu hizmet açısından söyledim. Beypazarı"na bir çivi çakmanın gayretindeyim" dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Özalp, görev yaptığı 2 yıllık süre içindeki hizmetlerini anlattıktan sonra seçmenlerini üzdüğünü, onlara ihanet ettiğini anlatırken, "Ben siyaset adamı değilim, hizmet için geldim" demişti.

Başkan Özalp"in AK Parti"ye geçtikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"in talimatı doğrultusunda ilçeye gönderilen araçla ilgili DHA"nın sorularını yanıtladı. Başkan M. Cengiz Özalp, polemiğe girmek istemediğini, hükümet kanadından çok büyük vaadler aldığını, bunlar gerçekleştiğinde basın toplantısı ile açıklama yapacağını söyledi. Başkan Cengiz Özalp, şöyle konuştu:

"Ben siyasetçi değilim. Siyaseti siyasetçiler yapıyor. Hizmet için seçildim. Beypazarı"na hizmet ederek yoluma devam edeceğim. Beypazarı"nı layık olduğu yere taşımak, Beypazarı insanının layık olduğu müreffeh, sağlıklı ve bütün ihtiyaçlarının giderildiği bir kente kavuşturma yolunda bir adım ilerlemenin amacındayım. Beypazarı"na bir çivi fazla çakmanın gayretindeyim. Bu amaçla yoluma devam ediyorum."

Başkan Özalp, Beypazarı"na yapılacaklar konusunda hükümet kanadından büyük vaadler aldığını da belirtirken, "Bu vaadler gerçekleştikçe söylemek en doğrusu. Şu an bunları söylemek erken. Bu vaadler gerçekleştikçe, yapacağım basın toplantısı ile açıklayacağım" dedi.

Seçmenlerine ihanet ettiğine yönelik yaptığı açıklamaya açıklık getiren Başkan Özalp., "Ben, daha önce yaptığım basın toplantısında "seçmenlerime ihanet ettim" dedim. Ancak bunu, 35 bin nüfusulu Beypazarı"na hizmet amacıyla söyledim. Başka bir amaçla söylemedim" dedi.